Je bekijkt nu 5 tips om komende week ECHT te gaan sporten

5 tips om komende week ECHT te gaan sporten

Smoezen bedenken, ik ben er echt mega goed in! Ze zijn niet eens voor een ander, maar om mezelf te overtuigen waarom ik niet hoef te sporten vandaag. Te druk, te moe, fijnste sportbroek in de was, ik ben al op de fiets naar de supermarkt geweest, te veel gegeten, ik moet nog een blog typen, nog ongelezen vakbladen, er moeten nog boodschappen gedaan worden. Gebruik mijn smoezen niet als inspiratie voor komende week, maar de tips hieronder om deze week echt te gaan sporten. Eigenlijk weet je het wel, de smoezen die je verzint zijn allemaal onzin. De grootste vraag is hoe kom je van dit gedrag af?

Vanaf nu gaat het je lukken om echt te gaan sporten

Je wilt ergens wel gaan sporten, maar steeds loop je weer in dezelfde valkuilen. Je weet dat je jezelf na een work out veel fijner voelt, maar toch blijf je aan die bank geplakt zitten. Waarschijnlijk heeft het te maken met het gebrek aan focus en aan planning. Door hier wat voor jezelf over vast te leggen en jezelf een schouder klopje te geven als het wel lukt kan het ook jou lukken consequent te blijven sporten.

 1. Plan je trainingen

  Bekijk voor het begin van een nieuwe week je agenda en leg de dagen dat je gaat sporten vast. Ga je nooit sporten, plan dan komende week niet ineens vier trainingen. Blijf realistisch.

 2. Stel jezelf een doel

  Nu is het nog geen bikini/zwembroeken weer, maar voor je het weet is het dan wel. Baal je ieder jaar weer van jezelf en wil je het dit jaar eens anders zien? Doe er iets aan! Met denken aan sporten verbruik je geen calorieën en bouw je ook geen spiermassa op. Dan had ik al lang mee kunnen doen aan een bikini fitness wedstrijd!

 3. Leg je doel vast

  Dat hoeft niet op het prikbord op je werk of op een blog. Schrijf het op in een boekje voor jezelf, als het ergens anders vast ligt dan alleen in je hoofd is het toch ‘echter’ dan wanneer je het alleen bedenkt.
  Dicipline-quote-2

 4. Beloon jezelf

  Nee niet met koekjes of een zak chips! Ook niet na één week twee keer sporten. Maak bijvoorbeeld met jezelf de afspraak dat je een leuk nieuw (sport) shirtje krijgt als je een maand iedere week zeker twee keer gaat sporten.

 5. Ga je eigen smoezen te lijf

  Iets met goede voorbereiding… Ik ben er normaal ook niet van, maar een deel van je smoezen kunnen je al bestrijden voordat je ze bedacht hebt. Zorg dat je in het weekend al een lekker muziekje op je telefoon staat waarop je kunt hardlopen en je sportkleding gewassen is.

Ga aan de slag met deze tips, dan lukt het ook jou ook om echt te gaan sporten. En nu: actie, van die bank af!

Liefs Hanneke

 

Wat extra motivatie nodig? Lees dan de 5 tips om uit je sportieve dip te komen.

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Liz

  Thanks voor de tips! ik heb morgen een afspraak bij de sportschool om misschien mee te doen aan een 12 weken programma, je verhalen van vorige week hebben me gemotiveerd!

 2. Tessa

  Dat zijn nog eens motiverende tips! Ik stel het sporten zelf elke keer weer uit (terwijl ik toch echt aan de slag moet van mezelf), maar ik zal jouw tips eens toepassen en mezelf motiveren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.