Je bekijkt nu 5 tips om uit je sportieve dip te komen

5 tips om uit je sportieve dip te komen

Soms heb je geen zin, ben je al dagen, weken (maanden) niet meer in de sportschool geweest, dan kun je het wel een sportieve dip noemen. De hele week denk je er aan dat je van jezelf deze week echt moet sporten. Hieronder vijf tips om je te helpen deze gedachten om te zetten tot actie.

Een sportieve dip

Je bent al tijden niet gaan sporten, toch blijft het maar in je hoofd zitten. Als je ‘s ochtends opstaat begin je al met smoezen te bedenken waarom je vandaag echt niet kunt of hoeft gaan sporten. Aan het einde van de dag baal je van jezelf, toch blijf je hangen in deze visuele cirkel. Met deze tips kom jij uit je sportieve dip!

 1. Geef het prioriteit

  Waarom heeft je favoriete serie wel prioriteit, maar gaan sporten niet? Je favoriete serie kun je terug kijken, je beach body kun je niet terugspoelen naar toen je nog in shape was. Maak een planning voor komende week en rooster de tijd voor je trainingen ruim in. Maak je planning op een dag niet te strak, heb je maar ander half uur inclusief douchen, dat red je nooit!

 2. Ga samen

  Plan om samen met iemand te gaan. Multitasken, aan je sociale contacten en je gezondheid werken. Heb je een sjaak afhaak in je vriendenkring, laat die dan bij voorbaat thuis anders komt er niks van je goede voornemens.

 3. Shop

  De sportschool is geen modeshow, maar het is toch wel goed voor je zelfvertrouwen als je er een beetje leuk bij loopt. Hele goede reden dus om eerst (online) te shoppen.

 4. Voldoening

  Denk aan het gevoel wat je hebt nadat je gesport hebt. ‘Het ik voel me energiek, dit moet ik nooit meer uitstellen gevoel’. Dat dus, hou dat vast!

 5. Go!

  Zorg dat je tas al klaar staat, dubbel check of alles er in zit. Gaan één van de vijftien redenen om niet te gaan sporten niet op?! Ga dan ook gewoon!

Wat is jouw tip om uit je sportieve dip te komen?

 

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

5 tips om uit je sportieve dip te komen

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. naomi

  Je hebt helemaal gelijk! Vroeger kon ik de motivatie nog wel vinden om te gaan sporten, maar de laatste tijd lig ik liever op de bank te netflixen. Je hebt me gemotiveerd Hanneke! Ik ga online alvast een outfitje scoren en toch maar richting de sportschool deze week

 2. Lies

  Het samen sporten is inderdaad een super goede stok achter de deur. Ik zie in de sportschool veel groepjes/duo’s die regelmatig samen sporten en dat is en gezellig, en omdat je hebt afgesproken zeg je minder snel af.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.