Je bekijkt nu 5 tips om een herfstdip te voorkomen

5 tips om een herfstdip te voorkomen

Als echte koukleum vind ik de omslag van het weer altijd even wennen. De truien komen weer uit de kast, mijn voeten veranderen weer voor gemiddeld tien uur per dag in ijspegels. Ik voel die herfstdip al bijna op komen. Als ik moet kiezen? Zet mij maar met een drankje in de zon, daar word ik gelukkiger van dan van het najaar.

Liever luisteren? Dat kan!

Over dit onderwerp heb ik ook een podcast aflevering opgenomen. Luister jij liever? Dat kan dus. Op de hoogte blijven van nieuwe podcasts? Abonneer je dan op mijn podcast kanaal. De podcast is ook terug te vinden op  Soundcloud en Apple podcasts.

Geef je herfstdip geen kans!

Ik word dus eigenlijk al een beetje somber als ik aan de herfst denk. Deze instelling helpt natuurlijk al helemaal niet tegen dit gevoel. Om te zorgen dat dit sombere gevoel niet omslaat in een echte herfstdip maakte ik een lijstje met vijf tips om de herfst positief te trotseren. Het weer doet echt wel wat met ons humeur, maar mindset is echt al de helft!

 1. Tijd voor jezelf

  Is het zo’n dag dat je niet naar buiten kan zonder uit je jas te waaien? De tijd van eindeloos vaak op het terras zitten is dan wel voorbij, maar dit heeft ook zo zijn voordelen. Eindelijk weer wat tijd voor jezelf, lees dat boek wat al maanden op je ligt te wachten. Kijk de serie die je al tijden wilde volgen. Doe iets waar je zelf blij van wordt, maar je in de zomer geen tijd voor had.

 2. Slaap voldoende

  Persoonlijk merk ik al dat ik niet meer zo graag uit mijn bed spring, omdat het koud is buiten het bed. Zorg dat je er ‘s avonds op tijd in ligt, dan gaat het opstaan al een stukje gemakkelijker. Daarnaast ziet de wereld er vanzelf een stuk zonniger uit als je de dag uitgeslapen begint.

Je hoofd resetten in het bos

 1. Blijf bewegen

  De neurotransmitter serotonine wordt gezien als natuurlijke antidepressiva. Beweging en sport stimuleert het lichaam serotonine en dopamine vrij te geven, deze neurotransmitters geven een boost aan je stemming. Het vrijgeven van deze neurotransmitters door beweging gebeurt al bij kleine inspanning zoals bij het maken van een wandeling of yoga. Mede hierdoor voel je je zo goed na een rondje hardlopen. Ga voor dat gevoel, sleep jezelf van die bank af en geef je herfstdip geen kans!

 2. Vitamine D

  Vette vis een goede bron van vitamine D. De gemiddelde Nederlander eet echter te weinig vis. Daarnaast wordt er vaak vitamine D toegevoegd aan smeerboter en bak- en braad producten. We eten gemiddeld minder brood en dus minder smeerboter. Ook bakken we vaak met weinig vet en vervangen we de traditionele bakproducten voor olie. Vitamine D wordt ook wel de zon vitamine genoemd, omdat het lichaam met behulp van zonlicht zelf in staat is deze vitamine aan te maken. Zwangere vrouwen en mensen met een donkere huid hebben een grotere kans op een te kort aan vitamine D. Maar wat denk je van mensen met een kantoorbaan? Een tekort kan een lusteloosheid en vermoeidheid veroorzaken. Het is in Nederland voor iedereen aan te raden vitamine D te suppleren in de wintermaanden, omdat de straling van zon niet sterk genoeg is. Als je gevoelig bent voor een herfstdip kun je hier zeker baat bij hebben. Ga natuurlijk wel verantwoord om met voedingssupplementen. Ga daarnaast zo veel mogelijk naar buiten!

 3. Geniet van de schoonheid van de herfst

  De herfst telt natuurlijk ook voldoende droge, zonnige momenten. Geniet van de momenten dat je naar buiten kunt, nog even in de zon kunt zitten en de bomen prachtig oranje kleuren!

Zet jezelf er toe een stuk te gaan hardlopen of wandelen, dan tackel je tip 3 tot en met 5 in één keer!

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Vijf tips tegen een herfstdip

 

 

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.