5 tips voor een gezondere leefstijl

Hoe pak je dat aan een gezondere leefstijl? Regelmatig hoor ik ‘de knop wil nog niet echt om’. Vaak is het meer aan aardlekschakelaar die er steeds uit klapt. Waar die uitdrukking vandaan komt werkelijk geen idee, als veranderen zo makkelijk zou zijn had iedereen de knop toch al om gezet. Vergeet de knop en ga met deze tips in kleine stapjes richting een wat gezondere leefstijl.

1. Water in plaats van frisdrank

Drink je een aantal glazen frisdrank op een dag? Halveer dit, daarna nog een keer en zorg dat je over stapt op water. Zo spaar je ongemerkt ongelooflijk veel calorieën uit. Is de hele dag gewoon water te saai? Neem bruiswater met een smaakje, daar is tegenwoordig ruime keuze in. Mijn favoriet? Bar le Duc met frambozen.

2. Boodschappen doen na het eten

Direct na je werk even snel boodschappen doen, het klinkt best logisch. Chips, chocolade, ijs je hebt het ‘echt’ nodig, zeker omdat het ook nog eens in de aanbieding is. Zorg dat je boodschappen doet met een gevulde maag, dan kom je niet in de verleiding te veel ongeplande aankopen te doen. Is het niet in huis, kun je het niet opeten. Ook nog eens goed voor je budget.

3. Slaap!

Neem voldoende rust, gun dit jezelf ook. Heb je te weinig geslapen dan ben je eerder geneigd je training over te slaan en te bezwijken voor allerlei ongezonde voeding. Maak jezelf het leven niet te moeilijk en ga lekker op tijd in de mand.

4. Beperk junkfood

Is vrijdag frietdag? Is dat zo omdat je dat gewend bent of omdat je er echt naar uit hebt gekeken? Ben je bewust van je eigen eetpatroon en oefen daar invloed op uit. Probeer minder goede voeding te beperken tot één maximaal twee avonden in de week en hou er overdag een klein beetje rekening mee. Verbied jezelf niks, maar sommige dingen worden nog veel lekkerder als je ze maar één keer in de maand eet.

5. Eat your veggies

250 gram groente per dag, dat kan best veel zijn als je dat bij de avondmaaltijd nog even weg moet werken. Tomaatjes, stukjes komkommer, rode paprika of worteltjes zijn prima mee te nemen. Voor de luiaards onder ons zijn er natuurlijk heel veel soorten snack groente en zelfs in portieverpakking.

 

Wat is jouw tip die je heeft geholpen naar een gezondere leefstijl?

 

Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 

Eerst water de rest komt later

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.