Je bekijkt nu Activiteiten om te doen als de muren op je af komen

Activiteiten om te doen als de muren op je af komen

Ik heb er niet zo snel last van dat de muren op me afkomen. Toch word ik van veel binnen zitten persoonlijk meestal niet vrolijker. Van hele dagen lamlendig op de bank liggen nog minder. Als je veel thuis bent hoef je niet de hele dag actief te zijn. Ik denk dat het mooi is als je rust momenten wel weet te gaan waarderen. Toch is om voldoening uit de dagen te halen het heel belangrijk dat je het gevoel hebt wat volbracht te hebben op een dag.

Maak een quarantaine checklist

Ik heb diverse lijstjes gemaakt met dingen die ik in de komende weken op wil pakken. Zo ga ik ervoor zorgen dat de muren niet op me afkomen, maar ook dat ik een voldaan gevoel over zal houden aan de periode waarin we ineens meer thuis zijn en onze sociale contacten beperkt zijn. Ik heb deze lijstjes niet gemaakt om mezelf een hoop druk op te leggen, maar vooral om overzicht aan te brengen in alles wat er in mijn hoofd zat. Daarnaast geeft het af kunnen vinken van taakjes nou eenmaal een voldaan gevoel, iets wat we in deze gekke tijd wel kunnen gebruiken. Ik heb drie categorieën aangebracht in mijn lijstjes dat zijn huishoudelijk, zakelijk en tijd voor mezelf. Natuurlijk is het flink balen dat we niet gezellig met z’n allen op een terrasje kunnen zitten, maar probeer het positieve voor jezelf uit deze periode te halen. Gebruik deze periode om eens echt tijd voor jezelf te nemen. Om eens even niet zo druk te zijn.

Huishoudelijke moetjes

Als de muren op je af komen raak je wellicht nog steeds niet heel enthousiast van wat ik hieronder allemaal uit heb gewerkt. Toch gaan die taken die je altijd voor je uitschuift en waar je nooit aan toe komt je een voldaan gevoel geven als je ze wel doet. Het is net als met sporten, focus je op de voldoening die het je achteraf geeft. Maak een lijstje en doe steeds één taak of splits omvangrijke taken op in delen om het behapbaar te houden.

Mijn huishoudelijke to-do’s

 • De ramen wassen aan de binnenkant (al afgevinkt, whoehoe)
 • De kledingkast opruimen
 • De bak met zomerkleding en schoenen uitzoeken
 • De lade met DVD’s uitzoeken (wie kijkt die nog?)
 • Een doos klaarzetten met spullen voor de kringloop
 • Planten verpotten
 • Het balkon schoonmaken

Zakelijke wilde plannen

Als er met regelmaat een coachgesprek of koffiedate in mijn agenda staan, ik wekelijks een blog wil schrijven en een podcast wil opnemen dan blijven er ook dingen liggen. Zoals het afronden van mijn e-book. Daarnaast borrelt er nog een idee om intentie kaarten te laten maken. Waarbij het de bedoeling is dat je iedere dag een kaartje trekt en dat meeneemt als positieve intentie van de dag. Deze wilde plannen ga ik dus komende tijd eens werkelijkheid maken.

Zakelijke to-do’s

 • Afronden e-book Gezond herstellen van een burn-out
 • Ontwerpen en laten drukken intentie kaarten
 • Een pagina over het geven van (zakelijke) workshops toevoegen aan mijn website

Mindfull hobby’s

Dingen waar ik mezelf niet zo veel rust voor gun is zijn dingen als lezen, puzzelen en tekenen. Dit zijn wel allemaal hele mindful hobby’s. Je bent bezig, zit niet achter een beeldscherm en komt dus even uit je hoofd. Uiteindelijk zijn dit ook de dingen die juist weer zorgen voor nieuwe inspiratie als het gaat om podcasts, nieuwe artikelen of te koken recepten.

Invulling van extra tijd voor mezelf

 • Lezen, boekentip Fokking Druk
 • Jan van Haasteren puzzels maken
 • Tekenen
 • Kruidenplantjes kweken, die later op het balkon kunnen
 • Podcasts luisteren op het balkon of op de bank
 • Beeldbellen met de mensen die ik even niet kan opzoeken
 • Wandelen in de natuur

Wat staat er op jouw lijstje om te zorgen dat de muren niet op je af komen? Ik ben benieuwd of je inspiratie hebt opgedaan uit mijn lijstjes.

 

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Activiteiten om te doen als de muren op je af komen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.