Je bekijkt nu Ben ik alweer helemaal de oude na mijn burn-out?

Ben ik alweer helemaal de oude na mijn burn-out?

De vraag ben je alweer helemaal de oude ben na mijn burn-out krijg ik misschien wel bijna wekelijks. Ik kan er kort over zijn, het antwoord is NEE! Ik merk dat ik nog enorm op mijn energie moet letten. Van een te volle agenda krijg ik stress, omdat ik niet weet of ik daar wel genoeg energie voor heb. Weer helemaal de oude worden lijkt het ultieme doel, maar als ik iets niet wil worden is het weer helemaal de oude!

Helemaal de oude, hoe was die persoon eigenlijk?

In mijn geval gestresst en altijd gehaast. Ik had structureel uren te weinig in een dag, in een week en in een maand. Ik wilde groeien met mijn onderneming maar had ook een baan in loondienst voor vier dagen. Dit was niet te combineren. Alles wat ik deed was ik eigenlijk ook niet tevreden over. Als ik op mijn werk zat wilde ik liever aan mijn bedrijf werken. Als ik thuis was om aan mijn bedrijf te werken had ik nul inspiratie en focus omdat mijn systeem gewoon zwaar overbelast was. Niks doen vond ik zonde van mijn tijd. Ontspannen was daardoor vrijwel onmogelijk en als je niet kunt ontspannen slaap je ook niet lekker. Kortom, de oude dat was de meest vreselijke versie van mezelf. Mijn innerlijke criticus wat twee koppen groter dan ik zelf en drie keer zo zwaar. Ik was voor mezelf, maar waarschijnlijk voor anderen helemaal niet zo’n leuk persoon.

Mijn innerlijke criticus wat twee koppen groter dan ik zelf en drie keer zo zwaar

Wat merk ik nu nog van mijn burn-out?

Ik merk dat mijn energie level niet is zoals ik het graag zou willen. Nog regelmatig moet ik een pas op de plaats doen. Ik moet echt keuzes maken welke dingen ik wel en niet wil doen op een dag. Een dagje shoppen en ‘s avonds nog stappen, dat hoef ik niet te proberen. Ga ik een avondje stappen, dan kan ik incalculeren dat ik de dag erna zie als een grote grijze wolk waarin ik me behoorlijk down voel. Ik maak dus vaker de afweging vind ik iets het echt waard of wil ik ergens alleen bij zijn omdat ik bang ben anders iets te missen. Ik werk nu drie dagen in loondienst en twee dagen aan mijn eigen bedrijf. Die twee dagen probeer ik niet helemaal vol te plannen. Ik probeer zo ruimte over te houden om even niks te doen, omdat ik dit nog steeds echt nodig heb. Dit zijn een aantal van de dingen die zijn veranderd in mijn leven na mijn burn-out.

Wat is er aan mij veranderd in positieve zin?

Het is natuurlijk heel makkelijk om ervan te balen wat ik allemaal niet kan, nog niet kan of nooit meer kan. De dingen die ik eerst deed moet ik helemaal niet meer willen. Dat is de manier waarop ik mezelf volledig heb uitgeput. Ik sta inmiddels positiever in het leven. Omdat ik meer rust in mijn lichaam heb kan ik meer genieten van kleine dingen zoals lekker in de zon zitten op het terras. Eerder was ik dan altijd bezig met wat ik ook had kunnen doen in die tijd of wat ik allemaal nog ‘moest’ doen. Slapen en ontspannen lukt me beter, wat het leven echt een stuk leuker maakt. Dat zorgt er ook voor dat als ik aan het werk ga ik helemaal geen halve dag nodig heb om er een artikel uit te persen. Als er inspiratie is dan staat dat artikel vaak redelijk snel in een concept bericht. Is er geen inspiratie, dan accepteer ik dat en ga ik wat anders doen. Ook kijk ik anders naar mezelf. Ik kan eindelijk zeggen dat ik de meeste momenten wel oké ben met wie ik ben, wat ik doe en hoe ik eruit zie. Dromen zijn er natuurlijk nog genoeg, maar ik kan weer genieten van het nu en de mensen en dingen om me heen.

Helemaal de oude, die word ik dus hopelijk nooit meer!

 

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Ben ik weer helemaal de oude na mijn burn-out?

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.