Je bekijkt nu Boeken om meer rust in je hoofd te krijgen

Boeken om meer rust in je hoofd te krijgen

We zijn allemaal enorm druk, met dingen die we moeten en willen maar ook in ons hoofd. Daarom een lijstje met boeken om meer rust in je hoofd te krijgen. Want wie wil dat nou niet? Je hoofd uit kunnen zetten en wat structuur in je leven geeft rust en daarmee ook meer levensvreugde. Als je rust in je hoofd weet te creëren ben je meer in het moment en dat is nodig om echt van het leven te genieten!

Drie boeken die je helpen om meer rust in je hoofd te krijgen

Dingen anders doen – Lianne Keemink

Je eerste reactie is dingen anders doen kost energie, dus hoezo gaat het me meer rust in mijn hoofd geven?! Eens dat dingen veranderen energie kost, maar als je de juiste dingen aanpakt kan het je dus juist meer rust in je hoofd opleveren. Voorbeeldje, week boodschappen doen (of bestellen) is één keer wat werk, maar je hoeft je niet zes dagen van de week af te vragen wat je nu toch weer eens moet ontbijten. Het boek leest lekker weg, is geïllustreerd met veel eigen voorbeelden, gaat uit van kleine stapjes en is bovenal hilarisch geschreven.

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Dit boek is niet pas nieuw, maar het is een top boek. Dat zeg ik, iemand die geen fan is van naar het Nederlands vertaalde boeken. Voor dit boek maak ik een uitzondering. De ondertitel van het boek is ‘een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld’, kortom dit is wat je zoekt. Tony Crabbe werkte zelf in grote multinationals en weet dus als geen ander wat het is om druk te voelen en druk te zijn. Dit boek helpt je bij het opruimen van je hoofd en meer in het nu te leven.

Werk kan ook uit – Thijs Launspach

In dit boek staan 52 tips om je werkdag stressvrij te houden. Het is enorm herkenbaar en ik vind het mooi hoe de schrijver deelt waar hij zelf tegenaan loopt. Hieruit blijkt dat hij ook maar een mens is en niet de alwetende stressexpert en één of andere zen Boeda. Het boek gaat over een hele variatie aan onderwerpen van uitstel gedrag, mensen/omgevingen die energie slurpen tot de tijdverspilling van langdradige vergaderingen. Voor het stereotype millennial zonder geduld, alle 52 tips worden aan het eind nog kort en bondig samengevat. Super handig als je even iets terug wilt lezen!

Ik ben benieuwd naar wat jij van deze boeken vind als je ze (al) gelezen hebt. Laat een berichtje achter onder dit artikel of stuur me een berichtje op social media. Ik hoop dat ik je met deze boeken een stapje dichterbij meer rust in je hoofd heb gebracht.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Boeken om meer rust in je hoofd te krijgen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.