Je bekijkt nu Controlfreak (v), dit kun je leren van mannen

Controlfreak (v), dit kun je leren van mannen

De vrouw heeft nou net een wat hoger controlfreak gehalte dan de man. Hoe vaak horen we vrouwen niet klagen dat mannen slordig zijn? Heel toevallig ligt er ook iedere dag een paar vieze sokken achter het bed. Die ik vervolgens zonder er over na te denken in de wasmand twee meter verderop gooi. Laten we het maar niet hebben over de schuifspeldjes en haarelastiekjes, die wij overal laten liggen. In dit artikel ga ik je niet vertellen dat je voortaan ook je sokken moet laten slingeren, maar toch denk ik wel dat wij het onszelf als vrouwen onnodig moeilijk maken.

Vrouw zijn is synoniem voor controlfreak

Vast niet altijd, maar wel vaak. Wij proberen alle ballen tegelijkertijd hoog te houden. De koelkast gevuld, de wasmand leeg, het huis aan kant, een gezellig vriendin zijn, sporten, gezond eten, sociale contacten onderhouden, leuk voor de dag komen en ga zo maar door. We zijn in ons hoofd zo vaak bezig in de toekomst. Wat staat er morgen of dit weekend op de planning en wat moet daar nog allemaal voor gebeuren? Is er dan nog eten in huis als we laat thuis komen? Heb jij ooit een man horen nadenken of er nog ontbijt in huis is voor een zondagochtend als je het zaterdag laat hebt gemaakt? Ik niet. De grootste reden hiervoor is dat hij dat ook niet hoeft te doen, omdat jij de controlfreak dit wel regelt. Zo niet, dan ga je op zondag toch even verse broodjes halen. Problem solved.

Wat is het ergste wat er kan gebeuren?

Hoe erg zijn de rampen die zich kunnen ontstaan als jij niet alle ballen hoog weet te houden? Als je er over nadenkt valt het eigenlijk wel mee. Je moet een keer ontbijten met een cracker in plaats van met yoghurt. Je moet je billen een keer afvegen met keukenrol in plaats van met WC papier. Je moet je lunch kopen in de supermarkt of in de bedrijfskantine. Meneer heeft ineens geen schone sokken meer in de la liggen en zet daardoor zelf de wasmachine aan. Zo kan leren loslaten ineens een win-win situatie opleveren.

Leef in het moment

Nu denk je gegarandeerd ‘als ik alles laat liggen kom ik het op een later moment weer tegen’. Wie zegt dat jij alles moet doen? Wie heeft bepaald dat al die dingen echt moeten gebeuren? Niemand zal je later herinneren als die persoon die het huis zo lekker schoon had. Probeer eens te bedenken wat echt belangrijk is, probeer een beetje te ontspannen. Te bekijken wat de mooie dingen van vandaag zijn. Mannen leven veel meer in het moment. Ze denken aan wat ze vandaag niet mogen vergeten. Ze verheugen zich op wat ze vanavond gaan doen, in plaats van te denken of je wel kunt parkeren bij dat concert waar je over drie weken naar toe gaat. Daar kunnen wij dus een voorbeeld aan nemen, want dan vergeet je minder snel te genieten van de mooie momenten van de dag.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.