Je bekijkt nu Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan?

Als als je net kan praten beginnen mensen aan je te vragen ‘wat wil je worden als je later groot bent?’. Afgelopen jaar werd ik dertig, een leeftijd waarvan ik dacht dat het leven compleet zou zijn. De leeftijd waarop je het goed voor elkaar hebt, glansrijke carrière, droomhuis, een hond, tijd voor het eerste kind, of misschien zelfs wel een tweede. De realiteit, een gevecht tussen een baan in loondienst en een eigen bedrijf, een appartement, kinderen moet ik niet aan denken, want ik kan nog geen basilicum plant langer dan een week in leven houden. Een hond, een belemmering van mijn vrijheid. Wat wil ik eigenlijk worden? Hoe vind ik mijn droombaan?

Wat wil je worden als je later groot bent?

Vaak wordt er gezegd dat de millenials hebben meegekregen dat ze alles kunnen worden. Ik kan je vertellen dat ik daar nooit iets van gemerkt heb. Iets kiezen waar werk in was, wat je goed kan, oh ja en waarbij je niet op de voorgrond hoeft te treden want dat is eng. Zo begon ik na vier maanden personeel en arbeid, wat mega theoretisch was en waarbij ik me een klein meisje tussen allemaal ‘grote mensen’ (de meeste mensen waren wat ouder, omdat ze eerst een MBO opleiding hadden gedaan). Ik besloot in het studiejaar daarna voor de studie Bedrijfseconomie te gaan. Niet te veel op de voorgrond, ik was altijd goed in Economie, je kon leren door dingen te oefenen in plaats van alleen maar boeken in je hoofd te stampen. Het grootste pluspunt, zowel in goede als slechte economische tijden is financieel personeel onmisbaar.

Waar ligt mijn hart?

Al snel kwam ik erachter dat het financiële wereldje niet hetgeen is wat mijn hart sneller laat kloppen. Ik zie mensen om me heen opbloeien als ze een geniale Excel sheet hebben gebouwd met allerlei tabbladen, grafieken en tabellen. Wanneer ik opbloei? Als iemand me die Excel aanlevert, zodat ik er uit af kan lezen wat ik nodig heb. Ik ondernam stappen door te groeien richting mijn droombaan. Langzaam wist ik mijn carrière wat meer richting HR te laten groeien, toch terug richting mijn eerste studie. Ik wil graag wat kunnen betekenen en dan echt, door het gesprek aan te gaan met collega’s en het management. Niet door een Excel door te sturen en weer uit het zicht te verdwijnen. De angst voor op de voorgrond treden is dus afgezakt naar een natuurlijk niveau.

Mijn eigen bedrijf of mijn baan in loondienst?

In mijn vrije tijd volgde ik een cursus tot gewichtsconsulente, werd ik online lifestyle coach en begon een eigen blog. Allemaal uit passie, echter kun je van deze passie niet leven. Wil ik dat dan? Nou nee, eigenlijk niet. Wat ik wel graag wil is ook mensen begeleiden als coach vanuit een zelf ontwikkeld programma. Toch is dit ook niet mijn ultieme droombaan die ik vijf dagen per week wil vervullen. Ik heb er hard voor gewerkt om mijn kennis op het HR vlak te vergroten, daar ben ik voor mijn gevoel nog lang niet klaar. Ik werk als HR & Payroll Officer, maar zou graag nog verder groeien. Nog beter worden in het voeren van gesprekken, het geven van adviezen en mee denken in toekomstige bedrijfsvoering. Ik wil mijn eigen bedrijf laten groeien, maar ook groeien in mijn baan in de HR, richting adviseur en wie weet wel ooit HR manager.

Luxe problemen

Ik woon in een leuke stad, samen met de persoon met wie ik oud wil worden. Ik ben omringd door lieve familie en vrienden. Het is een luxe een etentje te kunnen plannen zonder dat ik eerst drie keer mijn saldo hoef te checken. Op kantoor heb ik leuke collega’s, waar iedere dag ook nog eens een heerlijke lunch klaar staat. Toch knaagt er iets. Hoe combineer ik de dromen voor mijn eigen bedrijf met mijn baan voor 32 uur in loondienst? Een achtste dag toevoegen aan de week gaat voorlopig vast niet gebeuren. Hoe kies ik wat mijn droombaan is? Precies, luxe problemen.

Als je niks te klagen hebt, dan begint het gezeur!

Hoe word je alles?

Precies, dat is wat ik me afvraag. Het liefste wil ik gisteren weten wat DE oplossing is. Ik denk toch dat ik er nog maar eens een nachtje over ga slapen. Ik heb namelijk ontdekt dat er wakker van liggen niks oplost. Verder ga ik beginnen in het boek ‘Hoe word je alles?’ van Emilie Wapnick. Dit boek is voor iedereen die het gevoel heeft te moeten kiezen voor één baan, één passie en één talent of één missie maar daar ongelukkig van wordt.

Meer lezen over dit boek of wil je het direct bestellen? Check dan even Bol.com.

I’ll keep you posted!

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Gezocht: droombaan

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Charlotte

    Hallo Hanneke,

    Leuk je blog te lezen. Ik denk dat veel mensen dit probleem herkennen. Ook ik. Wat ik me heb gerealiseerd is dat we in een perfectionische maatschappij leven en opgegroeid zijn. Wanneer is goed goed genoeg? Ik had ook alles maar kon mijn passie maar niet vinden. Ik heb mijn huis verkocht, een goede baan en carrière opgezegd, alles achtergelaten in Nederland en ben gaan reizen. En ik voel me beter dan ooit. Ik ga mijn passie achterna, reizen, en zie wel wat er op mijn pad komt qua werk. Ik heb 2 HBO studies gedaan maar al moet ik fruit plukken of schapen scheren, het maakt me niet uit. Out of the box denken is niet verkeerd en we zijn vaak te bang om grote stappen te nemen om wel die passie te vinden, dat heb ik me wel gerealiseerd. Nu hoeft dat natuurlijk niet voor iedereen zo rigoureus maar ik denk dat we soms eens een stap terug moeten nemen om te zien wat je gelukkig maakt. Succes met je zoektocht!

    Groetjes Charlotte

    1. Hi Charlotte,

      Precies wat je zegt, wanneer is het goed genoeg. Wat een lef zeg je baan opzeggen en alles achter je laten! Ik geloof niet dat ik dat zomaar zou durven, ik hoop dat ik er op een andere manier achter weet te komen hoe ik het in de toekomst in wil richten. Veel reis plezier, echt zooo tof!

      Liefs Hanneke

  2. Sonja Wagemans

    Hoi hanneke
    Leuk om jouw blog te lezen. Maar eigenlijk is het niet zo moeilijk. Je hoeft maar voor 1 ding te kiezen en dat is jezelf! Als je vervolgens alles wat je doet vanuit je hart doet komen er alleen maar dingen op je pad die goed zijn voor jou. Doe in elk geval nooit de dingen voor een ander, omdat het ‘zo hoort’ of omdat er sociale druk op ligt. Ga terug naar jezelf, luister naar jezelf en het antwoord komt vanzelf want het antwoord zit al in jou! Succes ermee

    1. Hi Sonja,

      Dank je voor je leuke reactie. Misschien wil ik gewoon te snel een perfect passend antwoord… daarnaast ben jij wel het bewijs dat je het niet bij één passie hoeft te houden! Ik ben benieuwd waar de toekomst me brengt!

      Liefs Hanneke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.