Je bekijkt nu Meer tijd voor mijn passie dankzij e-Boekhouden.nl

Meer tijd voor mijn passie dankzij e-Boekhouden.nl

Dankzij de investering in e-Boekhouden.nl zie ik maandelijks niet meer als een berg op tegen de administratie. Dat is waar ik voorheen behoorlijk wat tijd aan kon verdoen. Nu alles zo efficiënt mogelijk is ingericht heb ik tijd voor de dingen die ik echt leuk vind. Mensen coachen, artikelen schrijven, koken of gewoon lekker Netflix kijken.

Wat heb ik gestudeerd?

Ik werk HR professional in loondienst en daarnaast als voeding- en lifestyle coach in mijn eigen bedrijf. Het klinkt je dan ook vast niet logisch in de oren dat ik Bedrijfseconomie heb gestudeerd. Ik heb zelfs even op een accountantskantoor gewerkt. Al snel was ik erachter dat de hele dag met mijn neus in de cijfers niks voor mij was. Toch zit dat cijfermatige er wel in. Als ik zie dat iemand te veel of te weinig eet ten opzichte van het verbruik van het lichaam is het eerste wat ik doe een procentuele afwijking berekenen. Kortom, een beetje cijfer nerd blijf je toch met dit diploma op zak.

Het leed dat administratie heet

In het begin deed ik mijn boekhouding in Excel, dat moet kunnen als kleine ondernemer. Ik moest het zeker kunnen, want ik heb er tenslotte een opleiding voor en vind het daarom zonde om het uit te besteden. Ik deed het wel, als het moest maar het leverde me absoluut geen energie op. Steeds liep ik weer tegen die BTW-aangifte aan. Eerst een uur bonnetjes zoeken, dan scannen, opslaan in Dropbox en invoeren in mijn Excel. Als je ineens bedenkt dat je een winst en verlies rekening en een balans nodig hebt voor de aangifte inkomstenbelasting dan zakt de moed je in de schoenen. Natuurlijk zou je die ook in elkaar kunnen knutselen, maar ik ben zo’n goede boekhouder dat ik nooit precies uit mijn hoofd weet wat er nou op de balans moet en wat niet. Als een boekhouder (die zijn werk wel leuk vind) deze documenten voor je op gaat stellen ben je meer kwijt dan aan een heel jaar licentie betalen voor een boekhoudpakket. Zo ging mijn zoektocht naar een boekhoudpakket van start.

Waar let je op bij het kiezen van een boekhoudpakket?

Voordat je een keuze maakt met welk pakket je gaat boekhouden is het goed om een lijst te maken met wat je wensen zijn. Efficiëntie is iets waar ik echt heel blij van word, dus eigenlijk was mijn streven een kloppende up-to-date boekhouding in zo min mogelijk tijd. Wanneer je facturen kunt versturen vanuit je pakket scheelt dat dubbel werk en foutgevoelig gerommel in Excel. Daarnaast heb ik mijn zakelijke bankrekening lopen bij KNAB. Ik zocht ook naar een pakket wat een koppeling heeft mijn bank, zodat de transacties automatisch worden ingelezen. Dan moet je als ondernemer ook je uren registreren zelfs als je ze niet kunt factureren. Het leek mij daarom super handig als dit ook in het boekhoudpakket zou kunnen, dan heb je lekker alles bij elkaar. De BTW-aangifte daar wist ik ook van dat er pakketten zijn met een koppeling met de Belastingdienst. Je hoort het al, ik word echt enorm blij van zo min mogelijk handmatig werk zeker ook omdat de kans op fouten verkleind.

e-Boekhouden.nl haalt de econoom in mij naar boven

Al deze bovenstaande vereisten heb ik gevonden bij e-Boekhouden.nl. Ik ben echt blij dat ik deze investering heb durven doen. Inmiddels ben ik zoveel minder tijd kwijt aan het bijhouden van mijn boekhouding. Waar ik nog veel minder tijd aan kwijt ben is het opzien tegen het op orde brengen van mijn boekhouding. Ik vind het nu zelfs een feest om in te loggen, om te zien dat ik bij ben. Met een paar klikken kan ik zien hoeveel geld ik nog moet ontvangen, wat ik nog moet betalen en mijn BTW-aangifte controleer in eens per kwartaal en met twee klikken is deze ingezonden aan de Belastingdienst. Het voelt fijn om zelf altijd te weten hoe het er werkelijk voor staat met mijn bedrijf. Ik hoef mijn administratie nu alleen nog maar te laten controleren. Het pakket is erg gebruiksvriendelijk, het heeft een fijne support afdeling en knowledgebase waar je enorm veel instructievideo’s kunt vinden. Ook als je net zo’n sloddervos als ik bent met je bonnetjes is het super handig dat je ze kunt uploaden via de app. e-Boekhouden.nl haalt de financial in mij naar boven, ik vind het leuk om de administratie te doen. Oké, wel alleen omdat het mijn eigen administratie is.

Ik ben benieuwd maak jij als kleine ondernemer gebruik van een boekhoudpakket?

 

Liefs Hanneke

Dit artikel is geschreven in samenwerking met e-Boekhouden.nl. Dat verandert natuurlijk niks over mijn mening als gebruiker van dit product.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn
Meer tijd voor mijn passie dankzij e-Boekhouden.nl
Foto: Lonneke Noordeloos Fotografie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.