Je bekijkt nu Een positieve mindset dankzij een dagelijkse intentie

Een positieve mindset dankzij een dagelijkse intentie

Een positieve mindset maakt het leven zoveel fijner en luchtiger, kortom iets om aan te blijven werken. De dag beginnen met het stellen van een positieve intentie zorgt ervoor dat je positieve mindset voor die dag al met 1-0 voor staat. Ik leg je uit hoe het werkt en hoe jij positiever in het leven staan kunt trainen, want dat is het trainen. Het is geen knop die je omzet, maar oefening baart kunst zoals met de meeste dingen. Deze levenskunst werkt alleen heel ver door in je hele leven, dus zeker de moeite waarde om te blijven oefenen.

Het verschil tussen een intentie en een affirmatie

Een intentie is niet helemaal hetzelfde als een affirmatie. Een intentie is iets dat je je voorneemt om te doen of wat je zou willen ervaren. Intenties zijn dus meer actiegericht en vaak specifieker van aard. Je zou het eigenlijk kunnen zien als een goed voornemen. Een affirmatie is vaak gericht op je eigen waarden. Het is gericht op hoe jij over jezelf denkt en hoe je je eigen kracht en vertrouwen kunt vergroten.

Let bij het stellen van intenties op je ‘blinde vlek’

Je kunt natuurlijk dagelijks zelf een goed voornemen stellen/opschrijven, maar je moet het wel doen. Het kan er ook voor zorgen dat je vooral stil staat bij waar jij je nog wat minder comfortabel over voelt. Om een voorbeeld te geven, als jij onzeker bent over hoe je lichaam er uit ziet zul je minder snel geneigd zijn stil te staan bij wat je lichaam allemaal wel voor je betekent. Dat het je van a naar b brengt en het misschien zelfs wel heeft gezorgd dat je kinderen op de wereld hebt gezet. Het mooie aan intenties of affirmaties kan zijn dat je juist meer vertrouwen ontwikkeld op de gebieden waar je niet zo zeker over bent. Je moet jezelf daarvoor wel uit blijven dagen en je blinde vlek ook belichten.

Geef je mind richting

De kracht van intenties zetten, is dat het je mind richting geeft. Dit vergroot je bewustzijn, omdat je daardoor meer dingen zal opvallen die raakvlakken hebben met jouw intentie. Het is hetzelfde effect wanneer je een nieuwe auto of schoenen wilt gaan kopen zie je dat wat jij wilt hebben ineens overall voorbij komen. Dit komt doordat je je bewustzijn onbewust hierop hebt afgestemd. Met een intentie gebeurt eigenlijk hetzelfde, alleen kost het je niks.

Herinner jezelf gedurende de dag aan je intentie

Maar als je er net mee begint, kan het handig zijn om het kernwoord van je intentie of de zin op een briefje op je computer te plakken. Of zet als reminder de wekker in je telefoon zodat je intentie af en toe automatisch tevoorschijn komt. Zo wakker je je bewustzijn aan en wordt intenties zetten ook voor jou snel een fijne gewoonte.

Een positieve mindset dankzij een dagelijkse intentie

Help het ontwikkelen van een positieve mindset een handje!

Om je een handje te helpen heb ik een al zeg ik het zelf, hele mooie set intentiekaarten ontwikkeld. Dit idee had ik al een hele tijd. Ik vond een card deck heel erg leuk, maar ze vaak heel ingewikkeld of zweverig. Bijna een jaar lang liep ik met een notitie in mijn telefoon waar ik inspirerende zinnetjes noteerde die in me op kwamen. Mijn idee was een vrolijke kaartenset met begrijpelijke teksten die mensen echt aanzetten tot actie. Vol trots kan ik zeggen dat het is gelukt. Het resultaat is nog mooier dan ik me had voorgesteld!

Waar kunnen de intentiekaarten je bij helpen?

Dagelijks een intentiekaartje trekken een mooie manier is om jezelf te trainen om positief te denken, als je niet direct behoefte hebt aan een heel coachtraject. Het idee is dat je iedere ochtend blind een kaartje uit de stapel trekt en intentie die op het kaartje staat meeneemt in je dag. De intentiekaarten helpen je te leren focussen op het positieve. Jouw dromen na te jagen. De kleine dingen in het leven meer te waarderen en die waardering ook echt uit te spreken. Eigenlijk kun je wel stellen dat dagelijks starten met een positieve intentie het leven een stukje mooier maakt. Iets wat we zeker in deze tijd wel kunnen gebruiken! Scoor nu je setje intentiekaarten om te werken aan positieve(re) mindset.

 

https://hannekekuipers.nl/winkel/intentiekaarten-voor-iedere-dag/

Gun jij jezelf of een ander dit mooie cadeau?

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

een positieve mindset dankzij een positieve intentie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.