Je bekijkt nu Mijn eerste Personal Body Plan (PBP) als coach

Mijn eerste Personal Body Plan (PBP) als coach

Ik ben gestart met een nieuwe periode Personal Body Plan en dan ook echt met een coach. Dit is voor het eerst dat ik PBP volg als coach. Veel deelnemers denken natuurlijk dat je de wijsheid in pacht hebt, de kennis wel de toepassing lukt om eerlijk te zijn ook niet altijd, want tja ook ik ben maar een mens.

Is het nodig dat ik start met een nieuwe plan?

Ik deelde op mijn Instagram dat ik zou starten met een nieuwe periode PBP. De eerste vraag die ik ontving was ‘dat is toch niet nodig als je zelf genoeg discipline hebt?’. Wat is nodig? Ben ik ontevreden? Nee, helemaal niet ik denk dat ik veel blijer ben met mezelf en mijn lijf dan toen ik aan mijn eerste periode begon. Je kunt jezelf altijd verbeteren, uitdagen, prikkelen. Daarnaast vind ik het voor de kwaliteit van de coaching en om gevoel te hebben met de dienst helemaal niet gek om weer eens een periode PBP te volgen als je coach bent.

Wat ging er minder goed tijdens mijn eerste periode PBP?

Als je een perfectionist bent kun je jezelf totaal verliezen in de PBP app. Groene balkjes, alle trainingen afgevinkt en ga zo maar door. Tijdens mijn eerste half jaar PBP werd ik behoorlijk geleefd door mijn plan. Mijn coach pushte me vier keer te trainen en dat probeerde ik ook braaf te doen. Laat ik eerlijk zijn, het sportieve gen ontbreekt bij me ik vind drie keer sporten echt meer dan genoeg. Ik wil ook niet nu ineens meer te gaan sporten dan hiervoor. Mijn doel is mezelf meer uitdagen tijdens de trainingen en ook eens wat andere oefeningen doen doormiddel van de schema’s in de app. Tijdens mijn eerste plan raakte ik het tracken een beetje beu. Ik at vaak hetzelfde en maaltijden met zo min mogelijk ingrediënten omdat ik dan wist dat ik wel redelijk uit zou komen en niet veel in hoefde te voeren. Het bracht me ook absoluut een hoop goeds en dit was zeker de eerste grote stap naar meer zelfvertrouwen. De hierboven genoemde dingen zijn wel de mindere dingen aan het proces waar ik nu extra alert op ben.

Mijn doel? Niet geleefd worden door mijn plan

Ik wil mezelf uitdagen, gevarieerd blijven eten en vooral ook blijven genieten. Tot de vakantie hanteer ik een klein calorie tekort. Ik hield laatst al een eetdagboek bij om te laten zien dat een klein calorietekort echt niet hele dagen afzien betekent. Wil ik afvallen? Nee, ik wil iets strakker worden zonder (al te veel) spiermassa te verliezen. De ene persoon probeert een week volledig plantaardig te eten, ik probeer dit. Jouw mening over mijn calorietekort? Hou die maar voor je, ieder z’n hobby.

Vegetarische ceasar salad PBP

Niet perfect is ook goed genoeg

Luisteren naar mijn lichaam en de grenzen die mijn lichaam aangeeft is nog steeds een uitdaging. Ik merk dat ik nog steeds niet te veel op een dag moet plannen en op tijd aan de rem moet trekken. Mijn doel is dus herstel voorhang geven op andere gebieden, ook als dat betekent dat ik een keer minder ga trainen bijvoorbeeld. Lekker en gevarieerd eten gaat boven perfect uit komen met mijn macro’s. Laten we eerlijk zijn, als je je voeding niet zou invoeren welke gekkie zou er dan elke dag hetzelfde aantal grammen eiwitten eten? Ik probeer me dus vooral te focussen op minimaal 80% nutriëntrijke voeding. Lekker en gevarieerd eten gaat tot nu toe goed, want de foto’s bij dit artikel zijn gemaakt in de eerste week van mijn plan.

Belangrijkste aandachtspunten tijdens mijn eerste PBP als coach

  • Luisteren naar mijn lichaam
  • Gevarieerd blijven eten
  • Me niet gek laten maken door grammen, vinkjes, balkjes en kilo’s.

De voornaamste reden om te starten is om weer wat meer gevoel te krijgen met het plan zelf. Er is een hoop veranderd en verbeterd in de app wat ik graag zelf wil testen. Ik hoop hier zelf weer nieuwe inzichten uit te halen die ik uiteindelijk kan gebruiken in het coachen van mijn eigen deelnemers.

 

Liefs Hanneke

Wil jij starten met jouw PBP met mij als coach? Dat kan! Je kunt je hier direct aanmelden. Mocht je een vraag hebben of staat er dat ik geen beschikbaarheid heb? Stuur me een berichtje.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Mijn eerste personal body plan als coach

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.