Je bekijkt nu Geniet het geluk wat je nu hebt!

Geniet het geluk wat je nu hebt!

Rennen, rennen, rennen! De hele dag, week, maand, jaar gaan we maar door tot we neervallen. Als we op vakantie gaan, liggen we de eerste week uitgeteld op een strandbedje om bij te komen van al het geweld wat we onszelf in het afgelopen jaar hebben aangedaan. Wat is geluk eigenlijk? En hoe geniet je daarvan?

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast: ALTIJD!

We zijn te gehaast om te genieten van ons geluk

Zo zit de maatschappij in elkaar, we moeten alsmaar presteren. Het kan altijd beter! Jezelf doelen stellen is niks mis mee, jezelf bijna onhaalbare doelen stellen wel. Of ik de lat hoog leg? Ik vind vaak van niet, de week heeft alleen zo weinig uren voor wat ik allemaal wil doen.

Soms maan ik mezelf even tot rust. Dan schrap ik dingen uit mijn agenda, bedenk ik me dat ik nu eens even aan mezelf ga denken. Dingen ga doen die ik wil doen en niet altijd dienstbaar aan anderen hoef te zijn. Toch kom ik steeds weer op dit zelfde punt. Ik denk dat mijn lat van tropisch hardhout is, hij vergaat in ieder geval nooit.

Sinds ik van baan gewisseld bent heb ik ondervonden dat je best eens stil mag staan bij wat er goed gaat, dat je ook kleine successen mag vieren. Iemand die zegt dat ze blij met je zijn in een team, dat is nieuw. Het ontroert me, zelfs nu ik dit typ.

Kijk niet verder dan je neus lang is

Wat je ook vergeet tijdens al dat rennen achter dat stipje aan de horizon aan is genieten. Bedenk je eens wat je wel hebt in plaats van wat je nog meer had willen hebben. Geluk zit in kleine dingen. ‘s Ochtends koffie drinken met zon op je gezicht. Een vrije dag om blogs te schrijven op het balkon. Samenzijn met lieve vrienden en familie. Collega’s die je dagelijks aan het lachen maken. Ik mag me best gelukkig prijzen!

De foto bij dit artikel? Een momentje van intens geluk. De fotograaf, een onbekende die mijn wereld een stukje mooier maakte met deze spontane actie.

Wat maakt jou gelukkig vandaag?

 

Liefs Hanneke

Geluk hoeft helemaal niet in grote dingen te zitten. Lees ook welke kleine dingen mij gelukkig maken.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Geniet van het geluk wat je nu hebt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.