Je bekijkt nu Hoe ga je Blue Monday te lijf?

Hoe ga je Blue Monday te lijf?

Blue Monday, de meest deprimerende maandag van het jaar komt er weer aan. Dit is volgens een wetenschappelijke formule de meest deprimerende maandag van het jaar. Vakanties en feestdagen lijken nog een eeuwigheid weg. De goede voornemens voor het jaar beginnen van het toneel te verdwijnen. Ze waren waarschijnlijk te streng of er was geen concreet plan dus worden gezien als mislukt. Het is nog steeds lang donker buiten en de eerste werkdag na het weekend staat weer voor de deur. Kortom, ellende! Is dat eigenlijk wel zo? Ik geef je tips om Blue Monday en de periode tot het verzetten van de klok vrolijk door te komen.

Hoe ga je Blue Monday te lijf?

Mindset is alles, dus als jij denkt dat Blue Monday een waardeloze dag is dan zal het dat gegarandeerd ook zijn. Ja en zo is het dat dus ook met iedere andere maandag. Stop met denken dat de maandag vreselijk is, dan ben je al op de helft. Wat mij helpt is mijn werkdag rustig beginnen. Met het to-do lijstje wat ik op de vrijdag maak voordat ik naar huis ga. Een goede maandag op het werk begint voor mij dus al op vrijdag. Ook ruim ik op vrijdagmiddag mijn mailbox nog even op. Dan ga ik met een leeg hoofd en een gevuld takenlijstje het weekend in. Onthoud dus goed, de maandag is zo vervelend als jij hem maakt.

Donkere dagen en je humeur

Blue Monday zal statistisch gezien wel kloppen en daarmee wil ik niet zeggen dat het dus niet bestaat. Toch denk ik dat als je er positief in staat dat jij je op deze ene dag per jaar echt niet ineens depressief voelt. Als je het gevoel hebt dat de eerste twee maanden van het jaar één grote maandag lijken, dan ligt dat vooral aan je mindset. Doe daar wat aan! Ik merk zelf ook absoluut invloed van de donkere dagen op mijn humeur, daarom maak ik gebruik van een daglichtlamp. Ik merk dat voldoende bewegen, met regelmaat sporten en naar buiten gaan ook op dagen dat de zon niet schijnt me enorm helpt om vrolijk te blijven.

Boeken om meer rust in je hoofd te krijgen

Dingen om te doen tot de dagen weer langer worden

Stoppen met klagen over de winterse donkere dagen is de eerste stap die het leven stukken leuker gaat maken. Als de zomer er weer aan komt gaan we ineens weer festivals bezoeken, naar het terras en spontaan eten met vrienden. Hieronder een greep uit mijn tips hoe je kunt genieten van de dagen tot de klok weer verzet.

  • Boeken lezen onder een kleedje op de bank
  • Een zomervakantie uitzoeken en boeken
  • Puzzelen is geweldige mindful hobby
  • Aandacht besteden aan het ontwikkelen van een gezonde(re) leefstijl
  • Verzamel lekkere recepten en ga lekker koken en bakken
  • Volg een (online) training over iets wat je altijd al hebt willen leren
  • Organiseer een spelletjes middag

Tegen de tijd dat je dit lijstje af hebt gevinkt wordt de klok verzet en is het lente!

Liefs Hanneke

 

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Versla Blue Monday

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.