Je bekijkt nu Hulp vragen is moediger dan alleen ploeteren

Hulp vragen is moediger dan alleen ploeteren

We zijn allemaal opgevoed met het idee dat we zelfstandig moeten zijn, op eigen benen moeten kunnen staan. Denk eens even terug, heeft iemand jou daarbij ooit verteld dat hulp vragen niet mag? Nee, dat hebben we onszelf opgelegd. Vanaf het moment dat we kunnen praten komt ‘zelf doen’ uit onze mond. Fijn dat jij je veters kunt strikken, later een gezonde maaltijd kunt kopen en je eigen rekeningen kunt betalen. Toch betekent dat niet dat je alles altijd alleen hoeft te doen.

Waar kun jij wel wat hulp bij gebruiken?

Dit kan echt van alles zijn, soms zijn we ons er niet eens bewust van dat we ergens hulp bij kunnen inschakelen. Ook daarom schrijf ik dit artikel, om je duidelijk te maken dat je het punt waarop jij nu maar door blijft ploeteren wellicht ook anders kunt benaderen. Dit kan zijn in het huishouden, om je overhemden te strijken, het op orde brengen van je financiën, je business naar volgend level brengen, maar ook bij de hersenspinsels in je hoofd die je niet meer uit de knoopt krijgt. Bij stress die je ervaart, waarvan jij je je afvraagt hoe doen andere mensen dat toch?! Bij een paar kilootjes kwijt raken of het werken aan een ander lichamelijk aspect waardoor jij je momenteel wat onzeker voelt.

Dat je alleen kunt ploeteren weten we wel, dat hoef je niemand te bewijzen!

Hulpvragen zit in de taboesfeer

Op een hoop dingen waar we in het leven wel wat hulp kunnen gebruiken rust een enorm taboe. Om maar wat voorbeelden te noemen: als je leegloopt omdat je ook het huishouden nog moet doen, als je een snakt naar een moment voor jezelf zonder kinderen, als je niet goed weet welke kleding en kleuren je persoonlijkheid het uit laten komen, als je het even niet meer weet in je carrière, als je veel stress ervaart, als je schulden hebt. Als je steeds in hetzelfde cirkeltje blijft redeneren en geen meters maakt op een bepaald vlak, stop met ploeteren! Kijk eens hoe je iets helemaal anders kunt aanpakken, laat eens iemand mee denken. Ken jij een topsporter die eerst het WK won en daarna pas een coach zocht? Er zijn coaches in alle soorten en maten, voor een issue zo gek als je het maar kunt bedenken. Die zijn er niet alleen omdat ze dit zelf zulk geweldig werk vinden (wat het ook is), maar omdat er vraag is. Wil jij ergens retegoed in worden? Ja, dat kan ook leven zijn, laat je helpen.

Ken jij een topsporter die eerst het WK won en daarna pas een coach zocht?

Wat zou jij een vriend of vriendin aanraden?

Merk je dat je ergens niet uit komt of dat iets je blijft storen? Bedenk dan eens wat je een goede vriend of vriendin aan zou raden. Tegen jezelf zeg je vaak dat je het nog even harder moet proberen of je niet zo aan moet stellen.  Vaak leg je voor iemand anders de lat minder hoog dan voor jezelf. Je adviseert iemand anders veel sneller om hulp te vragen en denkt er niet eens over na om dat als zwak te bestempelen. Gun jezelf dat ook en toon moed door hulp in te schakelen!

Vind jij het lastig om hulp van anderen te vragen?

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Hulp vragen is moediger dan alleen ploeteren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.