Je bekijkt nu Review: Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.

Review: Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.

Heb het het boek Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf. van Judith Noordzij verslonden! Normaal kost het me altijd behoorlijk wat moeite een boek uit te lezen. Ik lees voornamelijk op vakantie, maar bij dit boek was het anders. In deze review leg ik je uit waarom je deze inspirerende gids om jezelf te worden echt moet lezen.

Hoe ken ik Judith Noordzij?

Zoals velen haar kennen, via social media. Ze werkte als HR Adviseur voor Changing Life, het moederbedrijf van Personal Body Plan. Ik kwam haar inspirerende Instagram posts op het spoor. Ik ben al een hele tijd coach voor Personal Body Plan, daarnaast werk als HR Adviseur. Extra interessant om haar te volgen. Later ging Judith Fire to inspire events organiseren. Tijdens mijn deelname aan de workshop op zoek naar ‘Wat wil ik nou echt?’ werd me pijnlijk duidelijk dat ik niet toe was aan een zoektocht. Ik kwam er juist achter dat het de hoogste tijd was om rust te nemen. Toch durfde ik niet aan de handrem te trekken. Ik akkerde nog even door en kwam thuis te zitten met een burn-out. Toen ik een tijdje thuis zat had ik een enorm inspirerend coach gesprek met Judith wat me enorm geholpen heeft. Daarna zette ik de eerste stap in luisteren naar mezelf, aanvoelen wat ik nodig had en daarvoor opkomen. Nu ze een boek heeft geschreven moest ik dat natuurlijk lezen!

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.

In dit boek deelt Judith haar verhaal. Het verlangen om bij een groep te horen, hoge ambities, burn-out, doen waar je energie van krijgt, risico’s durven nemen, hooggevoeligheid het zijn allemaal onderwerpen die aan de orde komen. Judith beschrijft in haar boek hoe ze opgroeide, vervolgens ging studeren in Groningen en lid werd van een studentenvereniging, om daarna als advocaat op de Zuidas aan de slag te gaan. Ook hoe het haar te veel werd, een burn-out kreeg en er achter kwam dat ze zich niet had afgevraagd of ze eigenlijk wel energie kreeg van wat ze deed. Ze kwam er stap voor stap achter wie ze eigenlijk echt is. Het is een heel open en kwetsbaar verhaal, wat ik juist daardoor enorm sterk vind dat Judith zo met de wereld durft te delen.

Een inspirerende gids om jezelf te worden

Het persoonlijke verhaal van Judith zet je sowieso al aan het denken over hoe je de dingen zelf aanpakt in het leven. Voor mij is het enorm herkenbaar, omdat ik ook een burn-out heb gehad maar ook omdat ik hooggevoelig ben. Ik pik de stemmingen van anderen snel op, overdenk dingen wel tien keer hoe ik ze het beste kan brengen om niemand tot last te zijn en ga zo maar door. In het boek staan ook korte oefeningen die je kunt doen. Dit zijn bijvoorbeeld oefeningen die je helpen meer van jezelf te gaan houden en in jezelf te gaan geloven en hoe je de zoektocht naar wat je nou echt wilt kunt starten. Wat ik geweldig vind is dat Judith benadrukt hoe belangrijk het is voor jezelf te zorgen. Zowel mentaal als fysiek en dat het aan elkaar verbonden is. Hoe belangrijk sporten en bewegen is voor je lichaam maar ook voor je brein.

De boeklancering bij TivoliVredenburg

Oké, als echte fangirl was ik dus ook bij de boeklancering van Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf. Eigenlijk veel te moe, dus mijn emotionele luxaflex stonden weer volledig open. Toen Judith geëmotioneerd raakte toen ze op het podium stond raakte me dat dus enorm. Een inspirerend verhaal over onderwerpen waar we nog niet zo open over durven te praten. Dat is waarom ik deze dame en haar boek zo inspirerend vind, omdat ze een taboe probeert te doorbreken en mensen inspireert goed voor zichzelf te zorgen op alle facetten.

Inspirerend en herkenbaar zijn de twee woorden die het eerste bij me opkomen als ik aan dit boek denk. Mijn oordeel is dan ook dat je dit boek echt moet kopen! Er zijn zo veel mensen zoekend naar wat ze nou echt willen en de lat voor zichzelf wel erg hoog leggen. Heb jij nu iemand in gedachten? Dit is een prachtig cadeau!

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Review Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.