Je bekijkt nu Ik weet niet wat ik wil, hoe kom je daarachter?

Ik weet niet wat ik wil, hoe kom je daarachter?

Ik weet niet wat ik wil, dat is een zinnetje wat ik ontelbaar keer uit heb gesproken in mijn leven. Het begon al bij mijn profielkeuze op de Havo. Het ging onverminderd door toen ik een studie moest kiezen op het HBO. Het deed me besluiten een beslissing met het verstand te maken en te kiezen voor de studie Bedrijfseconomie, want daar is ‘altijd’ werk in te vinden. Waar ik even geen rekening mee had gehouden is dat ik dat werk helemaal niet leuk vond en de werkdagen daardoor eeuwig leken te duren. Ik had zojuist een nieuw level van ik weet niet wat ik wil bereikt. De oorzaak van dat ik niet wist wat ik wilde is dat ik alles eindeloos overdacht. Ik probeerde zo min mogelijk risico’s te nemen in het leven en koos daarom niet op gevoel maar met mijn verstand. Keer op keer maakte mijn hart bezwaar, het ‘ik weet niet wat ik wil’ gevoel speelde dan weer op.

Ik weet niet wat ik wil in mijn leven

Is dit wat er door jouw hoofd spookt? Je bent echt niet de enige. Zoals je in de intro al kon lezen wist ik het ook lange tijd niet. Erachter komen wat je wel wilt dat gebeurt niet door af te wachten in je comfort zone tot het je komt aanwaaien. Geloof er niet in dat je op een dag het licht ziet en het ineens weet. Om erachter te komen wat je wel wilt in het leven zul je zelf actie moeten ondernemen. Je zult (spannende) keuzes moeten durven maken en dingen moeten proberen. Dus stap één is actie ondernemen. Begin je zoektocht, want blijven hangen in dit onbestemde gevoel is alleen maar zonde van je kostbare tijd.

Ik weet wat ik niet wil is ook heel waardevol

Je weet waarschijnlijk een hoop dingen die je niet wilt. Schrijf die eens op, want wat op papier staat is uit je hoofd. Door scherp te krijgen wat je niet wilt vallen een hele hoop potentiële opties af. Als je gevoel zegt dat je het neit wilt, laat je dan niet overhalen door je verstand en mooie voorwaarden. Een beslissing die met je hart niet goed voelt maar je met je verstand toch neemt kom je altijd later op terug.

Maak het klein, wat wil je nu?

Zeker op het gebied van werk hebben we het idee dat we een keuze voor het leven moeten maken. Dat is ook ergens niet zo gek. De generatie die ons (millennials) opgevoed heeft is de generatie die nog bekend is met het gouden horloge wat je cadeau kreeg als je 25 jaar voor dezelfde baas werkte. Zeker als je een minder praktisch beroep uitoefent en je hebt gestudeerd is de kans dat je een heel leven ongeveer hetzelfde werk doet steeds kleiner. We leven inmiddels in een wereld van een leven lang leren en ontwikkelen. De kans dat je tot aan je pensioen secretaresse of administrateur blijft is klein. Maak je vraag eens wat kleiner, wat wil je nu? Hoe zou je willen dat je leven er nu uit ziet? Wat maakt jou NU gelukkig? Over twintig jaar dan? Dan zijn er vast weer nieuwe doelen en dromen op je pad gekomen, vertrouw daar op.

Wat wil ik nu?

Ik wil jou graag helpen met uitvinden waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je helpen om de lat wat lager te leggen in het leven , zodat je meer naar je hart kunt gaan luisteren en echt kunt gaan genieten van het leven. Dit doe ik door éénmalige gesprekken aan te gaan tijdens een koffiedate als jij alleen dat laatste zetje in je rug nodig hebt om er voor te gaan. Of in coach trajecten als je weet dat je het leven anders voor je had gezien maar nog geen idee hebt wat je wil. Ben jij klaar met eindeloos overdenken en alleen ploeteren? Plan dan die (online) koffiedate of die gratis kennismaking met me in, des te eerder weet jij wat je wel wilt in het leven.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

ik weet niet wat ik wil in het leven

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.