Je bekijkt nu Durf jij echt te investeren in jezelf?

Durf jij echt te investeren in jezelf?

Ik zag investeren in jezelf als zoiets als beleggen, dat doe je toch pas als je ‘geld over’ hebt?! Wanneer besluit je nou geld uit te geven aan iets wat niet tastbaar is? Mijn eerste grote uitgaven was de opleiding Spreken met Impact, dit was het duurste op mijn auto na. Ik vond het een hele stap, maar het heeft me nog veel meer gebracht dan ik vooraf dacht. Ik leerde mezelf nog beter kennen en voel me zelfverzekerder, dat is niet in geld uit te drukken. Dit was een spannende beslissing, maar het gevoel wat het me opleverde deed me beseffen dat dit de juiste was.

Wat is een investering in jezelf

Een investering in jezelf kan echt van alles zijn. Een leuke workshop, een opleiding, een event voor ondernemers, een retreat, maar bijvoorbeeld ook een massage, een coachtraject of een steuntje in de rug tijdens het behalen van jouw lichamelijke doelen. Ik vind zelfs het aannemen van een schoonmaakster een investering, want dit geeft me mentaal zo veel rust. Je hebt het al door, als ik er over twijfel zeg ik tegen mezelf dat het een investering is en geen weggegooid geld. Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd, dus ik denk heel snel zijn dit kosten of uitgaven? Heb je geen financiële achtergrond, dan denk je nu ongetwijfeld ‘waar heb je het over’. Een investering dus, kort gezegd iets waar je profijt van denkt te hebben voor een langere termijn.

Als jij door geld uit te geven je zelfvertrouwen weet te vergroten dan is dat onbetaalbaar!

Je bent het waard om in te investeren

Investeren in jezelf is voor veel mensen best een lastig onderwerp, want wat krijg je ervoor terug? Ik moet eerlijk bekennen dat ik makkelijker € 100,- aan een paar schoenen uitgeef dan aan iets waarvan ik niet weet welke waarde ik terug ontvang. Bij die schoenen maak ik mezelf wijs dat ik er wel twee jaar mee doe, dus ongeveer € 4,- per maand. Een koopje, ik ben om! Toch zijn andere dingen misschien nog wel veel meer waard, want je groeit ervan als persoon. Het draagt bij aan de mate waarin jij je voldaan voelt en aan je zelfvertrouwen hebt. Als je deelneemt aan een leuke workshop geeft je dat misschien wel heel veel energie. Laat het je stralen. Wat is je dan meer waard? Een investering hoeft niet iets te zijn waar je van leert. Een heerlijke dag je ontspannen is ook een mooi vorm van investeren en zorgen voor jezelf. Als jij ontspannen bent kun je waarschijnlijk veel meer genieten van alle andere dingen die nog op je planning staan.

Sommige dingen zijn niet in geld uit te drukken

We denken al snel in spullen of iets ons iets waard is. We geven ook makkelijk geld uit aan dingen die ‘niet duur’ zijn. Een koffie to go, een potje nagellak, een tijdschrift. Het is een kleine uitgave, maar het plezier ervan duurt ook niet lang. Ervaringen geven je herinneringen die je heel lang met je mee draagt. Ze kosten ongetwijfeld meer geld, maar je hebt er dus ook veel langer wat aan. De mooiste herinneringen zijn mijn verre reizen. Ik vind een reis ook een mooie manier om even los te komen van de dagelijkse beslommeringen, afstand te nemen en te evalueren. Zeker als ondernemer merk ik altijd dat hoe meer rust ik neem hoe meer mijn creativiteit begint te bruisen en hoe meer ideeën er komen. Hoewel dit ook geen enorme uitgave hoeft te zijn, want na een dagje ontspannen in de sauna ga ik ook altijd met minimaal één idee weer de deur uit.  Mijn mooiste investeringen zijn dingen die me een beleving en een herinnering hebben bezorgd. Dat wil zeggen mijn reizen en het geld wat ik heb besteed aan persoonlijke ontwikkeling. De herinneringen en de ervaringen die ik heb opgedaan op afgelopen zomervakantie bieden me meer plezier dan wanneer ik nu voor een nieuwe MacBook zou gaan, terwijl het prijskaartje ongeveer hetzelfde is.

Ik zou je uit willen dagen. Besteed in de komende maand eens één keer geld aan jezelf, aan iets wat jij leuk, fijn, interessant of ontspannend vind. Ik zou het heel leuk vinden als je me achteraf een berichtje stuurt met wat jij in jezelf hebt geïnvesteerd en hoe je dat hebt ervaren.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Investeren in jezelf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.