Je bekijkt nu Jezelf leren zijn of je levenslang aanpassen?

Jezelf leren zijn of je levenslang aanpassen?

Jezelf leren zijn is super waardevol als jij graag lekker in je vel wilt zitten. Ben jij altijd bang voor de (mogelijke) mening van anderen? Bang voor een weerwoord of dat je mensen teleurstelt? Dan kan het aantrekkelijk lijken om je maar aan te passen en jezelf weg te cijferen. Ik zeg niet voor niks lijken, want op langere termijn is het dat zeker niet. Jezelf zijn klinkt logisch, maar dat blijkt voor veel mensen zo makkelijk nog niet te zijn.

Waarom is jezelf leren zijn zo belangrijk?

Jezelf zijn is eigenlijk de enige manier om echt lekker in je vel te zitten en onbezorgd te leven. Als je je anders voordoet dan dat je eigenlijk echt bent dan creëer je een leven wat niet echt bij je past. Je bent daardoor eigenlijk een acteur in je eigen leven, dat is echt ongelofelijk vermoeiend. Je doet jezelf ook ongelofelijk tekort als je jezelf niet op één durft te zetten in het leven. Als jij je anders voordoet dan je bent is de kans groot dat je uiteindelijk enorm met jezelf in de knoop komt.

Er komen mensen op je pad die echt bij je passen

Wanneer jij je niet anders voordoet dan je bent dan komen er mensen op je pad die je leuk vinden om jou. Om wie jij echt bent. Door jezelf te zijn en door jezelf echt te laten zien omring je je bijna automatisch met mensen die bij je passen. Mensen met dezelfde waardes en interesses waar je een band mee op kunt bouwen die gelijkwaardig is. Je hoeft je bij die mensen nooit anders of beter voor te doen.

Je houdt meer energie over

Als jij er niet over na hoeft te denken hoe je je in een bepaalde situatie zou moeten gedragen is dat alleen maar heerlijk. Je voelt je vrij en voor andere mensen is wat ze zien ook wat ze werkelijk krijgen. Jezelf opstellen als een soort kameleon waarin jij je in iedere situatie en in ieder gezelschap aanpast aan de omgeving zorgt ervoor dat je altijd een soort toneelstukje opvoert. Dit kost je enorm veel energie en het kan er zelfs voor zorgen dat je uiteindelijk verwijdert raakt van wie je echt bent. Dat je door je eindeloos aan te passen helemaal niet meer zo goed weet wat je zelf wil, mooi en belangrijk vindt in het leven.

Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, neem die verantwoordelijkheid!

Leer jezelf zijn als je een gelukkig leven wilt

Een voorwaarde om jezelf te zijn is natuurlijk accepteren wie je bent. Oké, dat is niet altijd even makkelijk. Natuurlijk blijven we mensen en hebben we allemaal zo onze onzekerheden. Toch is het echt een hele verademing als je in de basis blij bent met wie je bent en wat je doet. Hoe heerlijk is het als je niet meer de hele tijd bezig bent met wat anderen (mogelijk) van je vinden? Echt als er iets is om aan te werken dan is het dit. Als jij weet waar je voor staat, je je eigen keuzes durft te maken en daar voor 100% achter durft te staan dan ben je veel gelukkiger dan wanneer je leeft om anderen tevreden te houden. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, neem die verantwoordelijkheid!

Dus waar ga jij voor? Jezelf leren zijn of je levenslang aanpassen?

Zou jij willen leren om meer jezelf te zijn?

Wil jij ook leren om vaker jezelf te zijn? Of vraag jij je af wie je bent en wat jou echt gelukkig zou maken? Ook helemaal niet vreemd. Ga op zoek naar het antwoord en begin je zoektocht om te leren hoe jij vaker jezelf kunt zijn. Die zoektocht hoef je niet alleen te doen. Ik wil jou met alle liefde helpen om vaker naar je hart te luisteren, te ontdekken wat jou blij maakt in het leven en waar jij voor staat als mens. Daarvoor biedt ik verschillende pakketten aan. Wil je gewoon eens even kennismaken voordat je kunt bepalen of dat wat voor je is? Dat kan altijd vrijblijvend en gratis.

Wie weet spreken we elkaar snel.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Jezelf leren zijn of je levenslang aanpassen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.