Je bekijkt nu Welke kleine dingen maken mij gelukkig?

Welke kleine dingen maken mij gelukkig?

Vaak denken we bij gelukkig zijn denken we direct aan grootse en meeslepende gebeurtenissen. Geboorte, bruiloften, vakanties, een nieuw huis ga zo maar door. Onze focus ligt altijd ver in de toekomst. Behalen we een succes zijn we al bezig met het volgende hogere doel. Wat ons bij blijft op korte termijn is wat er niet zo lekker loopt. Met deze reden startte ik het fotodagboek op mijn website, om iedere maand even terug te kijken op de dingen die de voorbije maand bijzonder maakte. Dit zijn de hoogtepunten van de maand, maar iedere dag heeft hoogtepunten. Met ons hoofd zijn we vaak al tien stappen verder dan de dag van vandaag, waardoor we vergeten te genieten van het moment.

Wat is geluk?

Iedere persoon ervaart geluk anders. Toch zijn we er maar vreselijk druk mee, gelukkig worden. Het kan altijd mooier, beter of groter en dromen mag. Zou jij werkelijk een gelukkiger mens zijn met een grote dure auto? Of een huis zo groot als een kasteel? Grote dingen kosten geld en het onderhoud daarvan vaak nog meer. Daarnaast geven materiele zaken je geen liefde en gezelligheid. Probeer eens te bedenken wat geluk voor jou betekent. Vaak kom je dan pas tot de conclusie dat je een deel van de dingen die je ziet als geluk al hebt.

Maakt geld gelukkig?

Ik ben het er mee eens dat geld niet gelukkig maakt. Waar ik nog meer achter sta is dat geen geld hebben je wel ongelukkig kan maken. Hoe ik tot deze conclusie gekomen ben? De lagere maandlasten van ons huidige appartement maken mij een stuk vrolijker dan de huur die ik moest betalen voor mijn mooie huis met vaste trap naar de zolder en een tuin. Waarom? Er hoeft minder schoongemaakt te worden, dat maakt mij blij. Daarnaast blijft er geld over wat ik niet aan die huur hoef te besteden om eens spontaan een drankje te kunnen doen in de stad.

Deze kleine dingen maken mij gelukkig

Dit is natuurlijk een ‘note to self’, want ook ik vergeet te vaak te genieten van wat ik mooi vind of wat ik heb bereikt. Ik ben niet zo snel tevreden over mijn eigen prestaties, waardoor ik soms ook de kleine dingen die het leven zo leuk zijn even niet zie. Hierbij mijn lijstje met kleine dingen die mij gelukkig maken.

 • Een verschoond bed
 • Een wandeling door de stad of door het bos
 • Tegen elkaar aan in slaap vallen
 • Leuke reacties op artikelen of social media
 • Nieuw pagina likes op Facebook
 • Als de was ineens al opgehangen blijkt te zijn als ik thuis kom
 • Nieuwe afleveringen van Flikken Maastricht
 • Als je de eerste bent die een mes in de nieuwe pot pindakaas mag steken
 • Een perfect rijpe avocado
 • De statistieken van mijn website op goede dagen
 • Een mooi figuurtje op een verse cappuccino
 • Spontaan een wijntje drinken met een vriendin

Welke kleine dingen maken jou gelukkig? Ik hoop ze terug te lezen in de reacties.

 

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Welke kleine dingen maken jou gelukkig?

 

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.