Je bekijkt nu Mijn ervaring met Personal Body Plan

Mijn ervaring met Personal Body Plan

Al bijna een jaar dacht ik er over na. Het leek me alleen zo heftig ‘niks meer mogen’ en veel trainen. Iedere maand was er een smoes te bedenken om niet te starten, want in het komende half jaar had altijd wel iets groots waarbij Personal Body Plan echt niet zou passen. Mijn laatste smoes was carnaval in februari. Een paar uur na de sluitingstijd voor februari schreef ik me in voor de lichting van maart. Ik had nog een maand om aan het idee te wennen en mannelijk veel bier te drinken.

Meer sporten tegen rugklachten

Spanning, hypermobiliteit en weinig spierkracht DE ingrediënten voor rugklachten. Het advies was meer sporten. Mijn trainingsschema was al eeuwen hetzelfde en dus erg saai. Daarnaast had ik er gewoon echt ‘geen tijd’ voor.  Soms ging het een paar weken goed en ging ik één tot twee keer per week, maar zodra ik afhaakte deed ik dat ook voor een paar weken achter elkaar. Gevolg: rugklachten.

Jij hebt toch helemaal geen Personal Body Plan nodig?!

Ik was voordat ik aan PBP begon niet te zwaar. Toch liep ik niet schaamteloos in bikini (iedereen die me kent en even wil zuchten, prima). Uiteindelijk gaat het niet om wat een ander vind, maar hoe je jezelf voelt. Tijd voor actie! Contact met mensen van dezelfde lichting is er dagelijks via de Facebook groep van ‘Team 7 maart’. Soms is het lezen van de berichten in deze groep een buikspierkwartier op zich. Het is alsof je alles kunt zeggen en vragen als je met een aantal onbekenden in een besloten groep zit. Het schept een band en werkt super motiverend!

Mijn progressie

Mensen die starten met behoorlijk wat kilo’s te veel zien snel resultaat. De kilo’s en centimeters vliegen er af, wat ik persoonlijk soms frustrerend vind. Mijn gewicht hoeft niet te veranderen, alleen mijn lichaamssamenstelling. Dat blijkt een stuk minder snel te gaan dan een hoop vet verliezen als je dat in overvloed hebt.

Je gaat met behulp van een coach aan de slag met de pijlers: training, voeding, gedrag en herstel. De wetenschap dat mijn coach echt bestaat jaagt me al naar de sportschool. Door PBP heb ik eindelijk motivatie om te blijven sporten, zelfs op vakantie.

Hoor je dat vanuit de vriezer? Ice-(s)cream!

De pijler voeding blijkt een struikelblok

De pijler voeding daarvan dacht ik ‘dat doe ik even’. De juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, een goede balans te vinden tussen aanbevolen en niet aanbevolen producten en dan ook nog eens niet te veel eten. Het is behoorlijk lastig als je alles lekker vind. Hoor je dat vanuit de vriezer? Ice-(s)cream! Er is niets wat je niet mag, maar het is bewustwording dat je niet altijd alles kunt eten zonder dat daar consequenties aan verbonden zijn. Soms vlieg ik uit de bocht qua voeding en wacht ik in spanning op een preek van mijn coach. Juist op de momenten dat ik ervoor vrees komt er een super positief bericht. De boodschap is dan herpakken en doorgaan. Thanks Bram 🙂

Sinds ik ben gestart met Personal Body Plan slaap ik beter dan ooit!

De pijler voeding hangt (voor mij) sterk samen met gedrag. Waarom neem je dat stuk chocolade? Je leert door de gedragslessen waarom je bepaalde dingen doet en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Tot slot de pijler herstel, die gaat eigenlijk vanzelf. Sinds ik ben gestart met PBP slaap ik beter dan ooit!

Wonderen bestaan niet, hard werken wel

Een wondermiddel om een slank strak lichaam te krijgen bestaat niet, je zult het helaas echt zelf moeten doen door er hard voor te werken. Des te blijer ben je als je merkt dat het harde werken zijn vruchten afwerpt. Ineens zie ik spieren verschijnen waarvan ik niet wist dat ik ze had en heb meer energie dan een half jaar geleden. Het kost behoorlijk wat per maand, helemaal mee eens. Ik zie het als een investering in mezelf en bagage voor de toekomst. Denk jij er ook over om te starten met PBP? Gun het jezelf!

Ontvang € 15,- korting op jouw Personal Body Plan door je aan te melden via deze tell-a-friend link.

Mijn sixpack? Die krijg je niet te zien, ik zie hem zelf namelijk ook nog niet.

Liefs Hanneke

Inmiddels zijn we een tijdje verder en ben ik ook Personal Body Coach.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

PBP-tell-a-friend-1

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.