over mij

Leuk, dat je meer wilt weten over mij en mijn bedrijf. Ik ben Hanneke Kuipers, stress- en loopbaancoach voor millennials en spreker. Op deze pagina neem ik je graag mee in mijn persoonlijke reis.

In 2018 kreeg ik een burn-out. Een diepte punt in mijn leven, maar achteraf gezien de start van mijn persoonlijk transformatie. Sindsdien ben ik compleet veranderd en zo ook mijn bedrijf. In positieve zin en dat gun ik jou ook, maar dan als het even kan zonder die burn-out!

Zoveel mogelijk ballen tegelijkertijd hoog houden

Begin 2017 verhuisde ik van Brabant naar Utrecht voor de liefde. Een nieuwe start! Ik ging werken als HR Adviseur bij een groot bedrijf en daarnaast werkte ik met veel liefde aan mijn eigen bedrijf. Ik deed hele mooi dingen, maar toch voelde ik geen voldoening. In plaats daarvan was ik regelmatig uitgeput en opgebrand. In 2018 viel ik om. Een burn-out. Direct wist ik eigenlijk dat er iets moest veranderen. In deze zwarte periode leerde ik mezelf kennen. Ik besloot om mezelf op één te zetten, de lat lager te leggen en van mezelf te houden met een kilo meer of minder.

Over mij Hanneke Kuipers
 

Be kind to your mind

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg of toch niet?

Ik ben opgegroeid in het Brabantse Luyksgestel. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ dat nam ik als ietwat stevig, gevoelig en onzeker meisje serieus. Val maar zo min mogelijk op dan heeft niemand een oordeel over je. Ik speelde in alle opzichten op safe. Al vrij jong bleef ik aan een relatie vasthouden die niet goed was voor mijn eigenwaarde, uit angst die liefde nooit meer opnieuw te voelen. Ik studeerde Bedrijfseconomie, omdat daar altijd werk in te vinden is en je dan niet op de voorgrond hoefde te treden. Een master durfde ik niet te gaan volgen, omdat je daar een studielening voor aan zou moeten gaan.

Van onzeker meisje naar zelfverzekerde vrouw

Tijdens mijn burn-out kwam ik erachter dat ik keuzes baseerde op angst en niet op gevoel. Daarom maakte ik het anderen graag naar de zin, want dat stevige onzekere meisje wat nog steeds in me zat hunkerde naar bevestiging. Daar was ik meer dan klaar mee! Langzaam aan klom ik uit mijn dal. Dat deed ik door veel buiten te zijn. Echt rust te nemen. ‘Nee’ te zeggen dingen die ik niet voor mezelf deed maar voor een ander. Al een aantal jaar was ik voedingscoach voor Personal Body Plan, daarom wist ik hoe belangrijk voeding en beweging voor je is. Ik ging aan de slag om een fit lichaam te krijgen, hoe sterker ik fysiek werd hoe sterker ik me mentaal ging voelen. Voor het eerst zag ik mezelf niet meer als een stevig onzeker meisje maar als een zelfverzekerde vrouw.

De kracht van Instagram

In de periode dat ik thuis zat met een burn-out kwam ik via Instagram in contact met mensen die ook thuis zaten. Door mijn ervaring als HR Adviseur wist ik meer van arbeidsrecht dan de mensen met wie ik in contact kwam. Ik begon met re-intergreren bij mijn baan, daarnaast gaf ik mensen die ook thuis zaten advies en peptalks via social media als ze bijvoorbeeld in gesprek moesten met hun werkgever. Mijn bemoedigende woorden en nuchtere kijk gaven vertrouwen en zorgde dat ook zij stress bespreekbaar durfde te maken. Door dit te doen ontdekte ik waar mijn hart lag.

Er ging een vlammetje branden

Werken was in mijn optiek noodzakelijk kwaad. Ik vond het niet vreselijk, maar ik was toch altijd enorm blij als het weekend was. Ik haalde zoveel voldoening uit het helpen van anderen die ook stressklachten ervaarde dat ik voor het eerst voelde ‘hier moet ik iets mee’. Toen ik me sterk genoeg voelde ging ik de opleiding Spreken met Impact volgen, om zo nog meer mensen te kunnen inspireren met mijn verhaal. Daarna volgde ik de coachopleiding Stress- & burn-outbegeleiding en een opleiding tot loopbaancoach om mijn coachees nog beter te kunnen helpen dan met alleen een eigen ervaring. Ik gooide alles in mijn bedrijf volledig om. Een hele tijd combineerde ik mijn bedrijf met een baan in loondienst. Eind 2020 verzamelde ik al mijn moed bij elkaar om vanaf 2021 mijn hart ECHT te gaan volgen en volledig voor het ondernemerschap te gaan en om nog meer mensen te kunnen helpen. Wat ik precies doe?

Ik help millennials te ondernemen vanuit hun talenten, zodat ze meer focus, energie en werkgeluk ervaren en nog meer van het leven gaan genieten! 

Hanneke Kuipers

Na dit een tikkeltje heftige verhaal tijd voor wat luchtigs

Om mij nog wat beter te leren kennen wil ik wat leuke weetjes over mezelf delen.

  • Ooit koos ik de studie Bedrijfseconomie zodat ik niet vaak hoefde te presenteren. Nu spreek ik met plezier voor grote groepen.
  • Ik dacht jaren dat ik geen last had van perfectionistisch gedrag, omdat ik er van overtuigd was dat perfectionisten geen fouten maken. Wat ik naar mijn eigen mening aan de lopende band deed. Hallo perfectionistische gedachten!
  • Ik hou van koken en kan er enorm van genieten om anderen te laten zien dat gezond eten super lekker kan zijn. Maar een McFlurry met M&M’s die sla ik nooit af!
  • Ik hou enorm van tv programma’s waar je niet over na hoeft te denken en die je uit je slaap kunnen houden, dus Love Island, Temptation Island ik volg het allemaal.
  • Sinds ik in Utrecht woon mis ik stiekem de Brabantse gezelligheid en het dorpse praatje in de supermarkt.
  • Na vijf jaar gedroomd te hebben over een eigen Welsh Pembroke Corgi is hij er dan eindelijk, Josh onze grote knuffelbeer op korte pootjes. 
Hanneke Kuipers

Wie ben jij?

Wat leuk dat je tot hier bent gekomen met het lezen van mijn verhaal. Ik denk dat je inmiddels een goed beeld hebt van wie ik ben, welke obstakels ik heb overwonnen en waar ik voor sta als ondernemer. Ik ben enorm benieuwd naar jou! Wie ben jij? Welke obstakels heb jij overwonnen en welke obstakels zie jij nog op je pad op weg van het volgen van je hart en écht genieten van het leven?

Heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen? Zoek je naar een betere balans tussen inspanning en ontspanning en de leuke en minder leuke dingen in je leven? Wil jij jezelf ook leren omarmen? Ik daag je uit contact met me op te nemen, dit avontuur samen aan te gaan. Alleen ploeteren kun je al, heb jij het lef om hulp te accepteren in jouw zoektocht? Dit is je kans.

Wil je me boeken als spreker of voor het geven van een workshop? Stuur me dan even een berichtje dan bespreken we samen de mogelijkheden. 

Vul het formulier hieronder in, dan neem ik contact met je op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.