Je bekijkt nu Pompoenmuffins met appel en koekkruiden

Pompoenmuffins met appel en koekkruiden

Pompoen is een beetje een vreemd gewas. Er is zelfs discussie over of het groente of fruit is. Pompoen is in de afgelopen jaren een stuk populairder geworden. Waar we er een aantal jaar geleden alleen pompoensoep van maakte verwerken we het nu ineens ook in salades, bak recepten en warme maaltijden. Ik ben enthousiast, want pompoen bevat super veel vitamine, mineralen en voedingsvezel. Deze pompoenmuffins met appel en koekkruiden moet je proberen!

Pompoenmuffins met echte cake structuur

Een voordeel aan het bakken met pompoen is dat je kunt snoepen, maar ook extra groente binnen krijgt. Pompoen verwerken in een bakrecept zorgt ervoor dat er een zachte cake structuur ontstaat. Wat natuurlijk geweldig is, want een muffins met groente klinkt in eerste instantie niet heel aantrekkelijk. Ik beloof je dat zijn deze pompoenmuffins met appel wel!

Budget tip: Koop je pompoen bij de (groente)boer om de hoek, dat kost echt stukken minder dan in de supermarkt.

Ingrediënten

  • 300 gram geschilde pompoen
  • 150 gram speltmeel
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1 elstar appel
  • 3 el honing
  • 25 gram (zachte) roomboter
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koekkruiden

Bereiding

  1. Kook 300 gram blokjes pompoen tot de blokjes zacht zijn. Giet de pompoen af, voeg vervolgens de banaan toe aan de blokjes pompoen in de pan.
  2. Maak de banaan en pompoen fijn met een stamppotstamper.
  3. Doe het pompoen-banaanmengsel in een beslagkom en roer de eieren er doorheen.
  4. Voeg vervolgens meel, honing, boter, bakpoeder, kaneel en de koekkruiden toe en roer dit tot een mooi beslag met een houtenlepel.
  5. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes en voeg ze toe aan het beslag.
  6. Vet je bakvorm goed in of gebruik silicone muffinvormpjes.
  7. Strooi tot slot wat pepitapitten over de muffins ter decoratie, want het oog wil ook wat.
  8. Zet de muffins 25 minuten op een op 180ºC voorverwarmde oven.
  9. Haal de muffins zodra je ze uit de oven haalt uit de bakvorm om ze af te laten koelen. Zo voorkom je dat de muffins klef worden.

 

Maak jij dit recept? Deel het op Instagram met #healtbyhanneke

Ben jij na deze pompoenmuffins met appel en koekkruiden verkocht? Probeer dan ook de kruidige pompoencake met dadels en noten.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn
Pompoenmuffins met appel en koekkruiden

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Elise

    Deze zijn écht lekker!! Heb alleen ipv Speltmeel gewone meel gebruikt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.