Je bekijkt nu Weekverslag re-integreren na een burn out [+ video]
Foto: Eefke Intven

Weekverslag re-integreren na een burn out [+ video]

Wanneer je thuis komt te zitten met met een burn out is de eerste prioriteit rust. Na een tijdje, als je batterij weer wat is opgeladen is het de bedoeling dat je het weer gaat proberen. Veel mensen vragen zich af hoe ziet zo’n week er dan uit. Wat doet het met je emoties en energielevel. Natuurlijk is het voor iedereen anders, maar ik neem jou mee in een week re-integreren.

Het plan van aanpak en het opbouwschema

Even terug naar het begin, de burn out. Je komt thuis te zitten, je moet even bijtanken. Na zes weken komt het eerste bezoekje aan de bedrijfsarts op de agenda. Er wordt gekeken hoe het met je gaat, of er nog meer rust nodig is en wat er gedaan moet worden om je weer op een verantwoorde manier aan het werk te krijgen. Hiervoor wordt een plan van aanpak opgesteld. In het plan van aanpak is een opbouwschema op genomen met wanneer jij weer aan het werk gaat en hoeveel dagen en uren per week dat zijn. In mijn geval begon dat met één dag twee uur en dit twee weken lang. Daarna werd het twee dagen twee uur, daarna twee dagen drie uur  per dag en daarna drie dagen drie uur per dag. Op het moment dat ik onderstaande video op heb genomen zat ik op drie dagen drie uur per dag.

Re-integreren doet een beetje pijn

Je bent niet meer gewend om te werken, om je lang te concentreren en aan alle prikkels die je op kantoor te verwerken krijgt. Ook merk je al snel dat je lichaam vaak toch een soort van weerstand biedt als jij je begeeft op de plek waar je bent uitgevallen. Je moet weer wennen, het vertrouwen krijgen dat dit een veilige plek is (mits jij je eigen grenzen serieus neemt). Zeker na de eerste keren is het echt enorm wennen, na een paar uur werken ben je moe. Als je voelt dat je het aantal uren wat beter kunt handelen, dan komen er weer wat bij en ben je de volgende keren weer even afgeschreven als je thuis komt. Kortom, re-integreren doet beetje pijn maar uiteindelijk lukt het dus echt om uren op te bouwen.

Video met drie tips voor succesvolle re-integratie

In de video doe ik verslag hoe mijn week er ongeveer uit ziet. Ik deel in dit verslag hoe mijn week eruit ziet, hoe ik me voel en wat in in de overige uren doe. Ook deel ik na de derde en laatste re-integratie dag mijn drie tips om je eigen re-integratie succesvol te maken. Een deel ligt aan de situatie, de begeleiding en steun die je krijgt. Zelf heb je er natuurlijk een aandeel in om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. Kijk je mee?

Werkt het linkje niet op je mobiel? Klik dan hier.

Herken jij jezelf of een collega in deze video? Ik ben heel benieuwd naar je reactie. Zorg ervoor dat je geen video mist en maak mij even gelukkig, abonneer je op mijn Youtube kanaal.

 

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram
Weekverslag re-integreren na een burn out [+ video]
Foto: Eefke Intven

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Wilma de Ruijter

    Helaas is de video niet beschikbaar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.