Je bekijkt nu Reistijd verloren tijd? Vanaf nu niet meer!

Reistijd verloren tijd? Vanaf nu niet meer!

Zie jij reistijd als verloren tijd? Door je tijd net iets anders te besteden haal jij meer plezier aan je dagelijkse autoritje of je treinreis. De files worden steeds langer, dus de reistijd die mensen hebben naar hun werk hebben ook toe. Ik zeg zeker niet dat we alle tijd nuttig moeten besteden, maar ik ben wel voorstander van reistijd aangenamer maken. Door naar dingen te luisteren die ik echt interessant vind voelt reistijd meer als tijd voor mezelf in plaats van tijd waarin ik continue kijk hoe lang ik nog moet.

Autorijden kost wel degelijk energie

Sommige mensen zeggen dat autorijden geen energie kost. Iets waar ik het niet mee eens ben en dit is in mijn geval ook iets wat mijn smartwatch bevestigd als ik naar mijn stresslevel, ademhaling en hartslag kijk. Je kunt (met headset) wat nuttige belletjes plegen in de auto, zodat je dat daarna niet meer hoeft te doen. Toch moet ik zeggen dat als ik in de auto ook nog eens een uur ga zitten bellen ik na een werkdag en een ritje naar huis vaak helemaal het idee heb dat mijn hoofd ontploft. Dit kost me dus nog meer energie, hier hou ik dus ook rekening mee. Dagelijks luisteren naar dezelfde muziek op de radio en een hoop hysterie na een drukke werkdag daar zit ik ook niet altijd op te wachten. Daarom deel ik mijn favoriete tijdsbesteding in de auto zodat mijn reistijd (niet helemaal) als verloren tijd voelt.

Podcasts en luisterboeken

In de auto zijn podcasts en luisterboeken echt mijn favoriet. Ik probeer dingen uit te zoeken die ik oprecht interessant vind, maar waar ik niet echt mijn hersens op hoef te kraken. In de ochtend luister ik graag naar iets over persoonlijke ontwikkeling aan het eind van de middag ben ik meestal meer in de stemming voor luchtige kletspraat. Ik ervaar dat podcasts en luisterboeken veel rustgevender zijn om naar te luisteren dan de hysterie op de radio.

Persoonlijke ontwikkeling

Mijn favorieten in het lijstje persoonlijke ontwikkeling zijn onderstaande podcasts:

Kim Munnecom Podcast

Over ondernemen vanuit je gevoel, de wet van aantrekking en gewoon de blije hersenspinsels van een mega gepassioneerde ondernemer die je laat inzien dat niks te gek is als jij er maar in gelooft

JUST.talkaboutit

Hele interessante podcasts waarin Maarten en Judith in gesprek gaan met elkaar en gasten over thema’s gerelateerd aan een gezonde leefstijl.

De anti-stress podcast

Natuurlijk voeg ik voor jou ook graag mijn eigen podcast toe aan dit lijstje. Met mijn podcast wil ik mensen inspireren mentaal en fysiek beter voor zichzelf te zorgen. Te gaan voor minder stressen en meer genieten van het leven!

Mijn favoriete luisterboek op dit moment is Master your Mindset van Michael Pilarczyk. Dit luisterboek is beschikbaar in de Meditation Moments app, wat ook een absolute aanrader is maar wellicht wat minder in de auto.

Luchtige kletspraat

In de middag ben ik meestal wel klaar met het opslurpen van serieuze zaken hoe interessant ook. Onder wat ik luchtige kletspraat noem worden ook absoluut maatschappelijke onderwerpen aangesneden, maar meestal gepaard met een hoop humor. Perfect als je al die serieuze dingen van een dag werken even van je af wilt schudden.

Manmanman de podcast

In deze podcast gaan Bas, Chris en Domien met elkaar in gesprek over hoe mannelijk ze eigenlijk nog zijn anno nu. Ze bespreken in iedere podcast een ander thema en sparen zichzelf en elkaar niet in wat er wordt verteld.

Zelfspotcast

In deze podcast delen vrienden Jaap Siewertsz van Reesema en Sander Schimmelpenninck de dingen die ze mee maken in het leven met elkaar door. De podcast begint met het dieptepunt van de week, waarin met een hoop zelfspot wordt gedeeld dat het leven in de media ook niet altijd feest is.

Het benutten van reistijd in de trein

Natuurlijk kun je ook in de trein deze podcasts luisteren en dat doe ik dan ook regelmatig als ik met de trein reis. Ik wil, net als een hele hoop mensen ook wat meer lezen. Dit blijft altijd een voornemen. Daarom wen ik mezelf aan een boek mee te nemen als ik met de trein reis. Ik sluit me graag even af met een noise cancelling headphone en een boek. In een treinreis van twintig minuten kun je namelijk best wat bladzijdes lezen.

Ik ben benieuwd hoe zorg jij ervoor dat jouw reistijd niet voelt als verloren tijd? Heb je nog leuke podcast tips?

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Reistijd verloren tijd? Niet met deze tips!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.