Je bekijkt nu Review: Fokking druk – Het ultieme anti-stress boek

Review: Fokking druk – Het ultieme anti-stress boek

Deze review van het boek Fokking druk – het ultieme anti-stress boek geschreven door Thijs Launspach is alleen maar lof! Ik zou willen dat onze hele maatschappij dit boek als huiswerk zou krijgen. We maken ons zelf en elkaar zo gek met druk zijn. Al eens eerder schreef ik dat druk zijn geen status verwerft, dat is nog steeds mijn mening maar er blijken nog heel wat mensen anders over te denken.

Fokking druk is pijnlijk herkenbaar

Sinds mijn burn-out ben ik veel dingen in het leven anders gaan doen, waaronder het bewust minder druk hebben. Ik mag dan inmiddels wel een coachopleiding hebben afgerond om mensen met stressklachten te helpen, maar ik ben natuurlijk ook geen heilige. Dit boek is pijnlijk herkenbaar, een goede spiegel. Het laat je zien wat wij allemaal doen met onze planning, ons werk, sociale activiteiten en wat we vooral niet doen. Dat is namelijk grenzen aangeven. We moeten van alles van onszelf en ontlenen onze identiteit aan wat we presteren. Zoiets als ik werk dus ik besta. Dit klinkt wat overdreven als ik het zo zeg, maar toch doen we het bijna allemaal op deze manier.

Fragment uit Fokking druk
Dit is wat ik dacht en deelde op Instagram tijdens het lezen van Fokking druk

 

Na het lezen van dit boek snap je wél hoe een burn-out ontstaat

Het boek bouwt op van het druk hebben tot het uiteindelijke eindstation de burn-out. Een hele hoop herkenbare onderwerpen komen aan de orde denk aan FOMO (fear of missing out), perfectionisme, knetter volle agenda’s, timemanagement, focus en oké zijn met wie je bent. De eerste onderwerpen in het boek zijn voor veel mensen erg herkenbaar.  Het eindstation de burn-out snappen als je het mij vraagt nog heel wat mensen te weinig. Ik denk dat dit boek je wakker kan schudden, dat je al veel eerder actie mag ondernemen dan wanneer het water tot aan je lippen staat. We moeten met z’n allen structureel iets veranderen in ons leven om de burn-out epidemie te stoppen. Dit boek kan degene die denkt een burn-out zal mij niet overkomen in laten zien dat het iedereen kan overkomen.

2030 burn-outvrij

De droom van Thijs is 2030 burn-outvrij. Ik deel die droom, maar er is werk aan de winkel jongens en behoorlijk wat! We zullen zelf een hoop dingen anders moeten doen, maar ook het bedrijfsleven zal dingen moeten veranderen in de huidige bedrijfsculturen. Als we zo doorgaan komen er namelijk niet minder, maar meer burn-outs bij in de toekomst. Wat ik dan ga doen als coach op het gebied van stressklachten als we echt burn-out vrij raken? Geen idee, ik vind het wel een mooi vooruitzicht dat ik opnieuw kan kiezen wat ik voor werk ga doen omdat mijn missie voltooid is.

Het is dat ik het je niet kan verplichten, maar ik doe wel een dringend verzoek. Doe jezelf een plezier en koop het boek Fokking druk als een volgende stap naar een minder gestresst leven.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Review Fokking Druk

 

 

 

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.