Je bekijkt nu Review: Ginny werkt – jobguide voor jouw droombaan

Review: Ginny werkt – jobguide voor jouw droombaan

Het was weer eens zo ver. Wat wil ik nou echt? Om de zoveel tijd loop ik tegen deze vraag aan, een vraag waar niet van vandaag op morgen antwoord op is. Wat ik niet wil dat is me inmiddels wel duidelijk, wat natuurlijk ook hele waardevolle informatie is. Natuurlijk zit het antwoord wat jouw droombaan is in jezelf. De vraag is alleen hoe haal je het antwoord eruit? Het boek Ginny werkt gaat je daar zeker bij helpen.

Is werken eigenlijk wel leuk?

Lange tijd dacht ik dat ik me er maar misschien maar bij neer zou moeten leggen dat werken niet leuk is. Na het afronden van mijn opleiding Bedrijfseconomie bleek de financiële wereld het toch niet helemaal voor me te zijn. Mijn eerste keuze de opleiding Personeel & Arbeid, waar ik na een paar maanden mee gestopt ben bleek achteraf helemaal zo gek nog niet. Ik had wat verschillende banen, waarbij ik keer op keer dacht ‘is het dit nou?’ Op den duur raakte mijn emmer echt vol, omdat ik iets deed wat me niet gelukkig maakte. Dan kan het kantoor nog zo mooi zijn, de collega’s nog zo leuk en de lunch nog zo lekker. Uiteindelijk loop je dan toch leeg. Inmiddels ben ik weer opgeladen en werken kan ongetwijfeld leuk zijn, als je de juiste plek maar weet te vinden.

Een droombaan, dat wil toch iedereen

Helemaal waar dat iedereen een droombaan wil, alleen veel mensen weten niet wat dat voor ze is. Dit boek gaat je daar meer inzicht in geven. Je krijgt een beter beeld bij wat voor soort bedrijf je wilt werken, wat je belangrijk vind en wat jouw kwaliteiten zijn. Wil je iets ontwikkelen? Niks is onmogelijk, maar je zult wel zelf actie moeten ondernemen. Het hebben van een droombaan draagt bij aan jouw geluk. Daarmee bedoelt Ginny geen miljoenen op de bankrekening, maar tevreden zijn met waar jij staat in je carrière.

Een boek vol inspiratie

Naast lijstjes die je kunt invullen staat het boek ook vol met interviews met inspirerende personen. Ondernemers, maar ook mensen die heel tevreden zijn met hun job in loondienst. Uit ieder interview kun je iets halen wat jou aan het denken zet over waar jij uiteindelijk naar toe wilt. Het boek is makkelijk leesbaar, nuchter en eerlijk geschreven. En bovenal vaak ook hilarisch, precies zoals ik Ginny ken van social media.

Je droombaan komt niet aanwaaien

Het boek Ginny werkt kan je helpen je droombaan te vinden, maar dan moet je wel eerst weten wat je droombaan is. Om hierachter te komen moet je zelf aan de slag. In het boek, wat dus eigenlijk een werkboek is vind je allerlei lijstjes om in te vullen. Door jezelf, maar ook anderen vragen te stellen. Jij hebt een beeld van jezelf, maar soms verschilt dat toch met het beeld wat een ander van je heeft. Soms kan een ander iets benoemen waar jij nog nooit aan gedacht had dat dat bij je zou passen. Een bepaalde kwaliteit kan voor jou heel normaal zijn, terwijl anderen dat juist bijzonder aan je vinden. Door te weten wie je bent, wat je kwaliteiten zijn, wat je belangrijk vind en waar jij je wilt ontwikkelen heb je een startpunt om jouw droombaan te gaan vinden. Het is dus wel de bedoeling dat je echt aan de slag gaat met die lijstjes en niet dat je denkt als ik dit boek lees weet ik het wel.

Wat is mijn droombaan?

Eigenlijk begon ik al met de zoektocht vlak voor dat ik dit boek kocht. Inmiddels weet ik wat ik belangrijk vind aan een baan en dat gaat zowel over de inhoud als over de werkomgeving. Ik vind het belangrijk dat ik word uitgedaagd in een baan. Mijn droombaan bestaat niet uit alleen administratieve HR taken. Wat ik het liefste doe is met mensen in gesprek gaan over hoe ze zich voelen, hoe ze hun baan zien en wat ze willen ontwikkelen. Ik wil parttime werken, omdat ik ook mijn eigen bedrijf op de kaart wil zetten. Om dit allemaal te kunnen combineren is het belangrijk dat ik af en toe kan schuiven met uren en dagen. Daarnaast ben ik op zoek naar een bedrijf waar ik op gelijkwaardig niveau in gesprek kan gaan met collega’s en met managers. Mensen mogen best een net overhemd dragen, maar allerlei rangen en statussen gedoe maakt mij niet gelukkig. Ja, dit is nogal een wensenlijst. Maar tromgeroffel… ik heb dit alles gevonden!

Is het boek Ginny werkt wat voor jou?

Als jij er met jezelf niet helemaal uit bent wat het beste bij je past dan zeg ik: ja, het boek Ginny werkt is wat voor jou. Ben je millennial, dan is het antwoord ongetwijfeld ‘ja, dit boek is wat voor jou’. Als je wel aardig weet wat je wilt is dit boek ook erg leuk om te lezen, omdat er veel inspirerende interviews in staan. Lezen wat andere mensen doen en waar hun ambitie ligt laat je eigen creativiteit ook weer bruisen. Het is een behoorlijke dikke pil, maar laat je daar niet door afschrikken want het leest lekker weg.

Ginny werkt – de jobguide voor jouw droombaan is voor € 19,99 verkrijgbaar op Bol.com.

Ik ben benieuwd naar jouw mening over dit boek!

 

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Review: Ginny werkt - de jobguide naar jouw droombaan

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.