Je bekijkt nu Waarom sporten op vakantie?

Waarom sporten op vakantie?

Sporten op vakantie, wie doet dat nou? Ja, ik! Ik kwam aan op Curaçao en schreef me op de tweede dag voor twee weken in bij de sportschool. Als je me dit twee jaar geleden zou hebben gezegd had ik je heel hard uitgelachen. Een jaar geleden dacht ik er wel aan, maar deed ik niks. Gelukkig is het me dan dit jaar eindelijk gelukt!

De juiste balans tussen genieten en sporten op vakantie

Denk nu vooral niet dat ik de hele vakantie niet drink, geen ijs eet, het is tenslotte vakantie en geen strafkamp. Hoe fijn is dat je je geen olifant zonder conditie voelt als je terug komt van vakantie?! Ik ging twee weken lang me ongeveer om de dag een uurtje uitleven bij Sports & Health Club The Challenge. Hun quote is ‘Challenge yourself’ nou dat heb ik gedaan, door überhaupt te sporten op vakantie. The-challenge-curacao-sporten-vakantieVerder dan één verdwaalde keer hardlopen ben ik eerder ook nooit gekomen. De prijs van het abonnement was wel een stok achter de deur. Het kost behoorlijk wat, maar ik heb mezelf maar voorgehouden dat het een investering in mezelf is. De sportschool heeft een goedwerkende airco, de apparatuur is erg nieuw, het interieur goed onderhouden en het personeel is erg vriendelijk. Ineens was ik fanatieker dan ooit!

Sporten-op-vakantie-bewijsmateriaal-1

Plan van aanpak

Begin met het inpakken van je sportspullen. Plan een aantal dagen in de week te beginnen met een uurtje trainen in de sportschool of een rondje hardlopen (als de temperatuur het toelaat). Doe dit niet voor je hele vakantie vooruit, er moet ruimte blijven voor spontane ideeën. De dagen dat je niet veel verder gaat komen dan het strand zijn hier perfect voor. Plan je uurtje sporten niet aan het einde van je dag, want zeker op vakantie van uitstel komt afstel. Aan het einde van de dag heb je al honderd smoezen bedacht waarom je alsnog niet meer hoeft te gaan sporten. “Die cocktails op het strand zagen er zo lekker uit, die moest je proberen”. “Ik heb vandaag wel genoeg gelopen”. Ik ben kampioen in dit soort smoezen bedenken, dus ik kan nog wel even doorgaan.

Door sporten sneller in de vakantiemodus

Ik hoor je zuchten. Vakantie is toch om uit te rusten?! Precies, vooral bij mentaal uitrusten kan sporten je helpen. Even lekker je hoofd leegmaken en zo ben je des te sneller echt in de vakantiemodus.

Het hele jaar werk je aan je conditie en om je lichaam in shape te krijgen of te houden. Waarom zou je iets waar je het hele jaar mee bezig bent je resultaat in een paar weken weer verpesten? Ja het kost tijd, een half uurtje hardlopen, een kwartier uitzweten een kwartier opfrissen. Nog 23 uur in je dag over om intens te genieten van je vakantie. Je zult merken dat dat strandbedje ineens vele malen lekkerder ligt!

Succes en geniet van je vakantie!

Liefs Hanneke
Let op: het kan enige weerstand van mede reizigers opleveren. Wie weet krijg je iemand ‘zo gek’ met je mee te gaan.

Lees ook: 10 dingen die me verbazen in de sportschool.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Sporten-vakantie-curacao-1

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.