Je bekijkt nu 7 tips om je hoofd koel te houden op warme dagen

7 tips om je hoofd koel te houden op warme dagen

Vind jij het ook lastig het hoofd koel te houden op warme dagen? Een hitte golf brengt behoorlijk wat stress met zich mee. Toen de thermostaat in de woonkamer 31°C aangaf bereikte mijn eigen stresslevel ook wel even een piek. Toch kwam ik al snel tot de conclusie dat je van stressen echt niet afkoelt. In dit artikel deel ik mijn tips om het hoofd koel te houden op warme dagen.

1. Begin op tijd met je to-do-list

Begin lekker vroeg met de dingen die jij gedaan wilt krijgen op een dag. In de ochtend is het nog relatief koel en ben je stukken productiever. Hoe lekker is het als jij om 10 uur al een aantal vinkjes kan zetten op je lijstje? Op het heetste moment van de dag heb jij het verdiend even achterover te leunen. Leg de lat niet te hoog, de mensen in onze favoriete vakantielanden lopen niet voor niks allemaal wat langzamer.

2. Stem je maaltijden af op het weer

De hele dag geen trek, maar tegen de tijd dat de zon onder gaat ontwaakt je snack trek. Herken je dit? Door je voedingspatroon wat aan te passen zorg je ervoor dat je goed blijft eten en niet bezwijkt voor allerlei ongezonde late night snacks. Vergroot je ontbijt wat, want dit eet je als het nog niet zo warm is. Neem een lichte lunch en stel het avondeten wat langer uit door nog een tussendoortje te nemen aan het einde van de middag. Ga eerst even sporten, zwemmen of lekker een boekje lezen en eet wat later op de avond als de temperatuur wat is gezakt.

3. Ga niet zonder water de deur uit

Stap je in de auto of op de fiets, neem altijd een flesje water mee. Je verliest ongemerkt meer vocht dan normaal, zorg dat je dit aan blijft vullen, ook als je geen dorst hebt. Je voelt je echt beter als je voldoende drinkt. Stel dat je ergens langer moet wachten of stil komt te staan, dan zul je jezelf eeuwig dankbaar zijn.

4. Koop een ventilator

Schaf een ventilator aan en zet deze aan het voeteinde van je bed. Een bevroren fles water ervoor indien je nog extra verkoeling zoekt. Geen zin om geld aan uit te geven? Doe het toch, je nachtrust is het echt meer dan waard! Een airco, nog lekkerder! Zorg dan wel dat je je geldboom voldoende water geeft om de investering terug te verdienen.

5. Ga bewust om met energie en water

Wil jij je huis niet nog verder opwarmen, maak dan geen gerecht wat een uur in de oven moet. Heb je met je voeten in een badje water gezeten, dan zijn de planten in de tuin niet vies van dat water. Wees je bewust, maar sla niet door. Om je nu (als niet boer zijnde) druk te maken over eventuele mislukte oogsten, duurder wordende groente, verlaagde water druk heeft totaal geen zin. Warm weer kost al genoeg energie, verspil het niet aan piekeren.

6. Geniet van de zomeravonden

Dobber na je werkdag nog even rond op je opblaas unicorn. Maak een wandeling in de avond, maak een lekkere couscous salade om mee naar het park te nemen. Speel een spelletje op het balkon of in de tuin. Vergeet geen extra ijsje te eten, voor je het weet lig je weer met je dekentje op de bank te klagen dat het regent buiten.

7. Stop met klagen over het weer

Je kunt je echt enorm druk maken over aanhoudende warmte en droogte. De kans dat je met het doen van regendansjes een buitje opwekt is nog groter. Je hoeft niet iedereen continue te vertellen dat het heet is, dat nemen andere mensen zelf ook waar. Van klagen word je niet vrolijker en je omgeving ook niet.

 

Wat is jouw tip om het hoofd koel te houden?

 

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Tips om het hoofd koel te houden

 

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.