Je bekijkt nu Rust in je hoofd: minder leuke taken uitbesteden

Rust in je hoofd: minder leuke taken uitbesteden

Een tijdje geleden las ik wat berichten over dat geld uitgeven aan dingen die je tijd besparen je het meest gelukkig maken. Dit zou zorgen voor meer rust in je hoofd. Het artikel ging over het inhuren van een schoonmaakster, tuinman of het bestellen van maaltijden. Natuurlijk is dat duurder dan wanneer je het zelf doet. Toch doen we het niet snel, iets wat we ervaren als ‘rotklus’ uitbesteden. Toch hield het me bezig, er waren voldoende pluspunten, maar ook heel wat minpunten te bedenken. Is het je geld echt waard?

De perfectionist

Ik werk het lekkerste aan mijn blog en coaching op mijn vrije dag in een opgeruimd en schoon huis. Het huis is nooit enorm smerig, maar ook geen steriele showroom. Ligt er net wat te veel stof dan kan ik me lastig concentreren. Vaak doe ik er op dat moment niks aan, maar mijn hoofd is in tussentijd wel een halve dag druk met balen dat ik in mijn eigen ogen een balletje laat vallen. Ik wil namelijk alles. Een goede werknemer, coach en blogger zijn. In tussentijd probeer ik ook nog een leuke vriendin te blijven, het huis opgeruimd en schoon te houden en een altijd gevulde koelkast te hebben. Graag zou ik ook nog eens een boek lezen, deze tijd gun ik mezelf alleen meestal niet. Het is ook absoluut niet zo dat ik het alleen moet doen, maar als perfectionist wil je graag alle touwtjes in handen houden. Als perfectionist is rust in je hoofd hebben een enorme uitdaging.

Loslaten geeft rust in je hoofd

Een deel van je huishouden uitbesteden, kan dat wel? Zou het raam op de badkamer dan wel worden schoongemaakt met ontkalker? Terwijl ik dit typ besef ik me tegelijkertijd dat ik klink als een volslagen idioot. We kwamen een aardige dame op het spoor wie ons wel een handje wilde helpen. Mocht het echt niks zijn zo’n vreemde in je huis kunnen we er ook weer mee stoppen. Met dat idee in het achterhoofd kon ik het wel aan.

Donderdag poetsdag blogdag

Op de dagen dat ik thuis aan het werk ben komt er weer wat uit mijn vingers. Mijn focus is terug en ook mijn creativiteit heeft meer ruimte gekregen. Ik besef me dat het een luxe is dat we ons dit kunnen permitteren, echter zou ik liever een paar deelnemers extra coachen dan het gevoel hebben dat ik het hele huishouden zelf te moeten dragen naast mijn baan, coaching en blog. Dit gaat er helemaal niet om dat ik te lui ben wat te doen, maar om me te kunnen focussen op wat mij energie geeft. Ja, ik zie nog wel eens een pluisje, maar dan spreek ik mezelf streng toe dat ik me niet zo aan moet stellen en ik het zelf echt niet beter kan. Nog een goed punt, we stimuleren de economie!

Ruilen zonder te huilen

Natuurlijk heeft niet iedereen geld om dingen uit te besteden, maar wie weet kun je wel iemand vinden die een taakje met je wil ruilen. Heb je een hekel aan koken? Zorg dat een vriend(in) voor je kookt terwijl jij haar administratie bijwerkt. Of andersom. Doe boodschappen voor de buurvrouw met een zere rug terwijl zij je overhemden strijkt. Bespreek met de mensen om je heen wat jullie de vervelendste bezigheid vinden. Wie weet kun je een ruildeal sluiten en hou je er nog een goed gevoel aan over ook!

Ik ben er van overtuigd dat taken uitbesteden echt meer rust in je hoofd geeft. Deze blog is dus eigenlijk mede mogelijk gemaakt door de dame die eens per twee weken met de dweilstok door mijn huis danst. Thanks topper!

Welke taak besteed jij het liefste uit?

 

Liefs Hanneke

Ook last van perfectionisme? Lees dan mijn perfectionisme doet me de das om.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Rust in je hoofd: taken uitbesteden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.