Je bekijkt nu Een vision board maken, dit levert het je op

Een vision board maken, dit levert het je op

Een vision board maken is een tool die vaak wordt ingezet binnen loopbaancoaching. Maar een vision board zegt natuurlijk niet alleen iets over je loopbaan, maar over je hele leven. Het is zo’n mooie tool om in te zetten, ook als je geen coachtraject volgt. Je creativiteit de vrije loop laten geeft je nieuwe inzichten en het zorgt ervoor dat jij de eerste stappen richting een nog leuker leven ook echt gaat zetten.

Hoe begin je met een vision board maken?

Het kan digitaal, maar veel leuker en verrassender is om het op papier te doen. Je weet daardoor namelijk vooraf niet precies wat er op je vision board komt te staan. Die stapel magazines die je nooit meer leest, ze krijgen eindelijk een nieuwe bestemming. Haal je schaar, plakstift, potloden, stiften en een groot vel papier erbij en je kunt los. Wil je echt los? Vergeet de stickers en glitters niet, maak er een feestje van.

Begin met verzamelen

Blader door de magazines en knip de plaatjes, teksten en woorden uit die jou aanspreken. Ga eerst verzamelen en probeer er niet direct een logisch verhaal van te maken. Denk vooral groots. Breng alles waar jij van droomt en wat jou aanspreekt in beeld. Denk niet na over haalbaarheid, geld of wat anderen er van kunnen vinden. Dat komt later wel.

Leg de verzameling op je blad

Misschien wil je bepaalde knipsels groeperen, in bijvoorbeeld een vak met carriere, hobby’s, persoonlijke ontwikkeling, selfcare. Ik noem maar wat. Groeperen mag, alles door elkaar mag ook, want het is jouw kunstwerkje. Als je denkt dat dit de basis wel is kun je beginnen met plakken. Vul aan met tekeningen, geschreven woorden of tekstjes. Maak er een bont feest van.

Analyseer je vision board

Wat zie je nou eigenlijk. Wat heb jij opgeplakt? Een deel wist je misschien al wel, maar als je een vision board hebt gemaakt wordt alles ineens veel concreter. Welke (grootse) dromen heb jij in beeld gebracht? Wat heb je al bereikt? En welke toekomst dromen kun jij eigenlijk vanaf morgen al werkelijkheid gaan maken? Een voorbeeldje: stel je hebt een bos bloemen op geplakt, omdat jij later ‘als je groot bent’ in een huis wilt wonen waar altijd een bos bloemen op tafel staat. Die grote bos is misschien nu nog wat te prijzig, maar zorgen dat er iedere week alvast een klein bloemetje op tafel staat kan vast wel.

Bepaal je volgende stap

Bepaal welke (kleine) stap jij als eerste gaat zetten richting een groot doel wat je in kaart hebt gebracht. Stel je wilt een bepaalde functie, dan kan het een mooie eerste stap zijn om eens met iemand uit je netwerk te gaan praten die iets soort gelijks doet. De eerste stap is dus iemand uit je netwerk benaderen. In de periode na het vision board maken zul je zien dat het tot leven komt. De dingen die jij hebt opgeplakt komen op je pad, je komt ze tegen als herinneringen aan je doel. De eerste stappen richting het verwezenlijken van jouw dromen worden gezet!

Hanneke Kuipers contact

Vision board workshop

Je kunt natuurlijk thuis aan de keukentafel lekker aan het knippen en plakken gaan, maar ben eens eerlijk. Ga je dat echt doen? Ik niet. Daarom organiseer ik een vision board workshop waarin we in een groepje aan de slag gaan om ons droomleven in kaart te brengen. Tijdens de workshop zal ik je op weg helpen en samen met jou de volgende stappen richting jouw droomleven uitstippelen.

Wat levert de vision board workshop je op?

  • Inzicht in jouw dromen en doelen
  • Je weet wat je volgende actie is om je droomleven werkelijkheid te maken
  • Een gezellige en creatieve ochtend

Programma

  • Ontvangst vanaf 9.45u.
  • 10.00u aanvang workshop
  • 12.00u einde workshop

Locatie

BUNK Hotel Utrecht, Catharijnekade 9 in Utrecht (op loopafstand van Utrecht CS)

Investering

€ 29,95 inclusief btw. De workshop is natuurlijk inclusief, koffie, thee, lekkers. Alle materialen om een vision board te maken en mooi te maken. Ik zorg voor een handige verpakking om je board na afloop in mee naar huis te vervoeren.

Scoor nu je ticket.

Ben jij erbij op 10 juli? Je mag me natuurlijk altijd een berichtje sturen als je nog vragen hebt.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Vision board maken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.