Je bekijkt nu Je weerstand verhogen, hoe doe je dat?

Je weerstand verhogen, hoe doe je dat?

Een goede weerstand beschermt je niet alleen beter tegen ziektes. Het zorgt er ook voor dat jij je topfit voelt en het maakt je weerbaarder tegen stress. Het kan dus geen kwaad om je hier eens in te verdiepen en vanaf nu wat extra aandacht te besteden aan het verhogen van je weerstand. Hoeveel winst er te behalen valt ligt er natuurlijk aan hoe gezond jouw leefstijl al is. Natuurlijk bieden het opvolgen van deze tips geen garantie dat je ziekte of stressklachten helemaal kunt voorkomen, maar het heeft gegarandeerd een positief effect.

Denk aan de vitamientjes

Er zijn echt nog heel veel mensen die twee stuks fruit en de minimale 250 gram groente per dag niet halen. Minimale hoeveelheid, je leest het goed. Wil je iets doen aan je weerstand en je gezondheid, start dan met meer groente en fruit eten. Bewaar die groente niet allemaal tot de avondmaaltijd, want dan is het een zware kluif. In de winter vul ik dit zelf aan met een multivitamine supplement, wat absoluut geen vervanging is voor een volwaardig voedingspatroon. Zorg in z’n geheel voor een gezond voedingspatroon, met minimaal 80% gezonde voeding.

Rust, reinheid en regelmaat om je weerstand te verhogen

Vroeger maakte ik mijn moeder altijd behoorlijk belachelijk met haar betoog over rust, reinheid en regelmaat. Zoals met wel meer dingen in het leven blijkt ze toch gelijk te hebben.

Ontspanning

Een te hoog stresslevel is killing voor je weerstand. Zorg voor voldoende rust, neem de tijd om af en toe niks te doen. Met niks bedoel ik niks, dus ook niet eindeloos op je telefoon scrollen terwijl je tv kijkt. Dat is namelijk voor je hoofd heel hard werken. Het resetten van je hoofd zorgt ervoor dat je op andere momenten beter functioneert, daarnaast bevordert voldoende ontspanning een goede nachtrust.

Matig met alcohol en ongezonde snacks

Matig of beter nog stop met alcohol. De grapjassen die zeggen dat alcohol ontsmet dat is natuurlijk grote onzin. Ook één wijntje per dag kan meer kwaad dan je misschien zou denken, ons lichaam moet enorm hard werken om alcohol weer af te breken. Daarnaast heeft drank een enorme impact op je slaap kwaliteit.

Regelmaat

Als je een vast ritme aanhoud waarop je opstaat en weer naar bed gaat. Daar ook in het weekend niet te veel van afwijken zorgt ervoor dat je je topfit en uitgerust voelt. Als je dit aanhoud is het niet nodig om op bepaalde dagen van de week enorm uit te rusten van andere dagen in de week.

Niks doen is niet zonde van je tijd
Tijd besteden aan ontspanning draagt bij aan het verhogen van je weerstand

Sport en beweging

De beweegrichtlijnen 2017 van de Gezondheidsraad luiden:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen
  • Langer, vaker of intensievere inspanning levert extra gezondheidsvoordelen
  • Doe minimaal twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten
  • Voorkom veel stilzitten

Voor veel mensen betekent dat, zeker met een kantoorbaan dat hier nog behoorlijk wat winst te behalen valt. Beweeg en ga naar buiten, want alles wat je extra doet is dus pure winst. Ga ervoor!

Zoals je kunt lezen is het verhogen van je weerstand geen enorm ingewikkelde formule. De investering in tijd en energie wel meer dan waard als je het mij vraagt, want je goed voelen is onbetaalbaar!

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Je weerstand verhogen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.