Je bekijkt nu Een noise cancelling headphone, wat een aanwinst!

Een noise cancelling headphone, wat een aanwinst!

Mijn nieuwste aanwinst na vele twijfelen een noise cancelling headphone. Charmant, als je het mij vraagt niet per se. Ben ik zo’n muziek liefhebber dat ik met zo’n enorme koptelefoon op wil zitten, ook niet per se. Misschien had ik net zo goed bouwkappen kunnen kopen, maar het ook wil ook wat. Ik wil me soms gewoon wat beter kunnen afsluiten van alle geluiden en gebeurtenissen om me heen.

Energie slurpers

Nog steeds moet ik heel bewust omgaan met mijn energie. Omgevingsgeluiden, zeker als ik me probeer te concentreren op wat anders kunnen me enorm veel energie kosten. Steeds weer afgeleid worden kost je sowieso enorm veel energie, omdat je hoofd steeds moet switchen van focus. Ik merk dat als het op vrijdag druk en luidruchtig op kantoor is er niet zo veel uit mijn vingers komt. Toch ben ik aan het einde van die dagen echt totaal afgebrand. Gewoon door alles wat er om me heen gebeurt. Ik heb het gevoel dat als ik op een stoel zou gaan zitten zonder mijn laptop in die zelfde ruimte, dat ik nog steeds afgebrand ben aan het einde van de dag. Als ik dan op de terugweg in de trein zit is daar ineens nog een heel coupé vol met mensen die geluid produceren. Gevolg, suizend hoofd bij thuiskomst. Dit soort achtergrond geluiden slurpen energie. Ik wilde dus vooral het verschil testen als ik me er wat vaker van af kan sluiten.

Een collega noise canceling headphone

Eigenlijk wil ik mijn collega’s dus soms even uit zetten, want ook dat ze hun koffiekopje op tafel zetten. Zwaar ademen (echt, je riskeert je leven), tikken, zuchten, hard typen, ik kan me echt overal aan storen. Niet dat ik dat wil, maar als je het eenmaal opmerkt ga je je irriteren. De concentratie is op dat moment al ver te zoeken. Is het sociaal zo’n koptelefoon? Nee. Dat is dan ook de reden dat ik dit nog steeds niet deed. In een vorige baan is er zo ingeprent dat dit ‘niet klantvriendelijk is’ dat het tussen mijn oren is gaan zitten. Aangezien de collega’s die ik nu heb ook graag in hun eigen bubbel verkeren, kan ik prima met een koptelefoon op zitten. Nu zonder ik me soms af in een kantoor met de deur dicht, ik denk dat dat nog minder collegiaal is.

Foto: Lonneke Noordeloos Fotografie

Het uitkiezen van een noise canceling headphone

Wat is dit een klus… Ik vind eigenlijk alle apparaten met een stekker al snel te duur. Een paar schoenen van hetzelfde bedrag reken ik daarentegen zonder aarzelen af. Wel tien keer heb ik online gekeken naar deze noise cancelling headphone voordat ik echt over ging tot de aankoop. Ik heb gekozen voor de Fresh ‘n Rebel Glam ACN. Deze koptelefoon heeft actieve noise cancelling wat ik heel graag wilde. Waar ik ook bewust voor gekozen heb is een over ear model, dat geeft het gevoel dat ik even lekker op mijn eigen eiland zit. Ik ben deze koptelefoon tegen gekomen in een top 10 lijstje ergens online en vanaf dat moment wist ik dat het deze moest worden. Dit is waarschijnlijk een aardig instapmodel. Er zijn er een hoop die ruim het dubbele kosten maar dat wilde ik er echt niet uitgeven. Het design van de koptelefoon vind ik echt super mooi en ik ben er tot nu toe echt heel blij mee.

Een mooi bijkomstig voordeel van deze aankoop is dat het met een kabeltje aangesloten kan worden op de controller van de PlayStation. Als ik even geen zin heb in Siert de Vos (de commentator in FiFa) dan leen ik mijn koptelefoon even uit.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Een noise cancelling headphone, wat een aanwinst!

 

 

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.