Je bekijkt nu Komkommertijd, wat te doen als ondernemer?

Komkommertijd, wat te doen als ondernemer?

De zomer komt eraan oftewel komkommertijd voor veel ondernemers. Raak nou niet direct in de stress, maar ga eens kijken naar hoe je dit op een prettige manier kan invullen. Dit is namelijk hét moment van het jaar om briljante ideeën die nog op de plank liggen uit te werken en om in jezelf te investeren.

De boel de boel laten of tijd voor actie?

Als je het wat rustiger hebt en er minder verplichtingen zijn ben ik de laatste die zal zeggen dat je kei hard moet blijven werken. Er is niks mis met even gas terugnemen. Geniet van het mooie weer en leef eens wat meer in het moment. Toch is dit ook juist het moment dat jij tijd hebt om actie te ondernemen op plannen die al lang op de plank liggen. Om uit te zoeken of je aanbod nog wel bij je past. Of om te onderzoeken of je hart nog steeds sneller gaat kloppen van hoe jij je bedrijf nu in hebt gericht.

Komkommertijd en financiële stress

Misschien loopt het bij jou volop door in de zomer, maar bij veel ondernemers niet. Het is even rustiger en in de meeste gevallen had je dit kunnen voorspellen. Ook als jij je er financieel wel op ingesteld hebt kan het soms toch even wat stress opleveren. Niemand ziet de omzet graag dalen. Probeer vertrouwen te houden in dat het na de zomer weer aantrekt. Wees ook kritisch, wat is er eigenlijk echt nodig aan winst om deze zomer door te komen? Zet je inkomsten en uitgaven eens op een rijtje. Overzicht geeft rust!

Is de financiële stress te groot?

Staat een dalende omzet het in de weg dat je lekker van de zomer kunt genieten? Kijk eens of je een freelance klus kunt vinden voor een tijdje. Draai desnoods wat dienstjes via Temper. Het is geen vetpot, maar je zit ook niet voor lange tijd ergens aan vast. Het levert altijd meer op dan in de paniekstand blijven hangen!

Komkommertijd is hét moment van het jaar om in jezelf te investeren

Nu heb je de tijd en ruimte om uit te zoomen. Gebruik die tijd daar ook voor. Niet omdat je altijd maar nuttig bezig zijn. Vooral omdat als je de tijd hebt voor training en coaching dat je er meer uit haalt. Het voelt verrijking in plaats van als extra last in je agenda. Wat heb jij altijd al willen leren? Welke vragen spoken er met regelmaat door je hoofd? Ga daarmee aan de slag.

Beantwoord jij de onderstaande vragen met ja of nee?

  • Sluit wat jij doet met je bedrijf nog aan bij wie jij bent en waar je voor staat?
  • Kijk jij aan het einde van een werkweek tevreden terug op wat je hebt gepresteerd?
  • Voel jij de vrijheid waarvoor je bent gaan ondernemen?
  • Sta jij volledig achter je aanbod?
  • Krijg jij energie van wat je doet?

Beantwoord jij één of meer van deze vragen met een ‘nee’. Dan is het tijd voor actie zodat jij na de zomer weer met nieuwe energie, motivatie en plannen tegenaan kunt.

Mijn komkommertijd deal voor jou

Voor mij is het ook een beetje komkommertijd in de zomer. Ook ik ga deze periode gebruiken om me verder te ontwikkelen en heb me ingeschreven voor een training. Maarrrr… ik heb zeker ook nog ruimte over om jou te helpen bij je zoektocht naar meer werkgeluk.

Check hier de komkommertijd deal

P.S. vergeet niet te genieten van het mooie weer en extra vrije tijd!

Komkommertijd, wat te doen als ondernemer?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.