Je bekijkt nu Review: Babe, you got this.

Review: Babe, you got this.

Het boek babe, you got this, geïnitieerd door Hashtag Workmode is op zichzelf al een plaatje. De roze kaft fraait je Instagram feed leuk op. Al een reden om het te willen hebben. Ruim voor dit boek uit kwam reserveerde ik het, want ik vroeg me al tijden af ‘hoe doen al die girlbosses dat toch? Die ballen hoog houden’.

Hashtag Workmode

Om even te starten met Hashtag Workmode, dit is een bedrijf waar je een werkplek kunt huren. Dit klinkt misschien stoffig, maar dat is het zeker niet! Een hippe, inspirerende, centraal gelegen werkplek, waar vrouwen hun dromen najagen. Een broedplek voor de mooiste ideeën dus.

Steeds meer vrouwen zijn al jong succesvol. Runnen een eigen bedrijf, hebben een eigen label of zijn zelf hun eigen label. Kijk maar naar alle bekende bloggers, vloggers, Instagrammers oftewel influencers. Alle successen worden gedeeld op social media, maar de weg naar dat succes was die net zo succesvol?

Succesvolle vrouwen

Emilie Sobels (oprichtster Hashtag Workmode) en Martje Haverkam belichten doormiddel van interviews met succesvolle vrouwen (waaronder zelfs Neelie Kroes) en hun eigen ervaringen ook de andere kant van dit perfect ogende bestaan. Gedreven door hun passie werken alle geïnterviewde dames enorm hard, maat dat gaat niet altijd goed. Je moet soms consessies doen op je weg naar succes. Een carrière hebben, leuke partner zijn, een sociaal leven onderhouden en het huishouden op orde hebben past eigenlijk niet binnen de uren van één week. Er valt dus wel eens een balletje.
Quote: boek review: Babe, you got this.

Babe, you got this. Zelfs als alles niet perfect is.

Social media toont een perfecte wereld. Logisch, want wees eerlijk zet jij een foto van jezelf online als je een vreselijke kater en wallen hebt? Sommige mensen blijken alleen even te vergeten dat social media een klein deel van de werkelijkheid is. Babe, you got this geeft je een kijkje achter de schermen van de perfecte wereld. Er wordt openhartig verteld over successen, maar ook over tegenslagen. Hoe iedereen het wel eens even niet meer ziet zitten. Alle dames in dit boek worden gedreven door passie, dat wil niet zeggen dat ze een duidelijk eindstation in gedachten hebben. Wat een opluchting!

Conclusie

Het is absoluut geen handboek naar succes, maar een feest van herkenning. Succesvolle vrouwen zijn ook maar gewoon mensen! Wat ik echt geweldig vind aan dit boek zijn de quotes. Soms confronterend, maar vaak ook echt hilarisch. Ik zeg bestellen dat boek!

 

Liefs Hanneke

Op zoek naar meer leesvoer? Bekijk ook de review van Fuck the quarterlife crisis.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Boek review: Babe, you got this.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.