Je bekijkt nu Niet ambitieus? Ben je dan een mislukte millennial?

Niet ambitieus? Ben je dan een mislukte millennial?

Kan dat, niet ambitieus zijn als millennial? Dit is toch de generatie die #goals heeft uitgevonden. Echt niet iedereen is zo ambitieus als jij denkt, maar praten over de ambities die we wel hebben is populairder dan praten over ambities die we niet hebben. Er is echt niks mis met je als je niet ambitieus bent, het is misschien wel je grootste zegen.

Grootse ambities zijn populair

Het is populair om groots te dromen. Daar ben ik dan ook zeker voorstander van, in mogelijkheden maar niet in geld en status. We zien relatief jonge ondernemers uit dezelfde generatie met fantastische functietitels op LinkedIn enorme bedrijven uit de grond stampen. Het kan voelen alsof de hele wereld om je heen maar bezig is met presteren en dat dus ook vooral laat weten aan de buitenwereld. Het kan voelen alsof er wat mis met je is als jij die behoefte niet hebt.

Niet ambitieus zijn betekent niet geen dromen hebben

Als je niet ambitieus bent dat betekent niet dat je geen dromen hebt. Het betekent waarschijnlijk dat je wat meer open kunt staan voor wat het leven je te bieden heeft en op je pad zal komen. Je hebt niet de illusie dat alles maakbaar is en dat je er pas bij hoort als je een bepaalde auto, huis, functietitel of status hebt behaald. Een royaal inkomen lijkt me heerlijk, maar dan wel op de voorwaarde dat ik me er niet helemaal te pletter voor werk. Dat ik ook van het leven kan genieten en tijd heb voor de mensen die ik lief heb.

Waar wil je over vijf jaar staan?

Misschien zou je anders verwachten van iemand die loopbaancoach is, maar ik vind helemaal niet dat je hoeft te weten waar je over vijf jaar wilt staan. Ik hoop dat je over vijf jaar iets doet waar jij gelukkig van word. Het kan zijn dat je dat volledig voor ogen ziet, het kan zijn dat je denkt ik zie wel wat op mijn pad komt. En zelfs als je weet wat jouw toekomst droom is hoeft dat geen management functie, miljoenen bedrijf of kunnen leven van het rendement op je crypto investeringen te zijn. Ik ben er groot voorstander van dat je iets doet wat je leuk vind. Als je werk niet je grootste passie is dan is dat niet erg, als jij voldoende voldoening haalt uit andere dingen in je leven.

Niet ambitieus toch gelukkig!

Mensen die altijd streven naar meer, beter, groter vergeten met regelmaat stil te staan bij wat er al wel is. Ze vergeten te genieten in het moment. Ben jij wel heel ambitieus en ook geniet van je leven nu? Ook helemaal prima. Laten we niet doen alsof het één beter is dan het ander.

Als jij tevreden kunt zijn met wat je hebt, wie je bent en waar je nu staat in het leven dan ben je een gelukkig mens. Is dat niet waar we het allemaal voor doen?

Wil jij eens samen nadenken over jouw grootse of minder grootse ambities en jouw gevoel daarbij? Lees dan meer over wat ik voor jou kan betekenen en plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Niet ambitieus? Ben je dan een mislukte millennial?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.