Je bekijkt nu Volg jij jouw adviezen aan een ander zelf op?

Volg jij jouw adviezen aan een ander zelf op?

Als mensen vragen wat ze het beste kunnen doen in een situatie dan heb jij daar wel een mening over. Onze adviezen aan een ander hebben we snel klaar. Wat is dat toch dat we de lat voor onszelf vele malen hoger leggen. Onze beste adviezen aan een ander volgen we zelf maar zelden op, ik hoop dat je dat na het lezen van dit artikel wat vaker gaat doen.

Adviezen aan een ander hebben we altijd paraat

Als vrienden of collega’s je om advies vragen wat te doen in een situatie hebben we daar altijd wel een idee over. Dat is idee is bij de meeste mensen heel helder en stellig. We hebben geen of weinig emotie bij de situatie waarin de ander zich bevindt en daarom kun je een kraakheldere redenatie maken (dat vind je zelf dan toch). Je hebt het beste voor en een ander en zal daarom snel adviseren om iets af te zeggen, ‘nee’ te zeggen op iets wat veel energie kost of op je werk eens flink op je strepen te gaan staan. We zijn volledig overtuigd van ons gelijk als we de ander adviseren.

Het stemmetje waarvan je van alles moet

Als het om jezelf gaat is het een heel ander verhaal. In je hoofd zit een stemmetje die je continue vertelt dat je van alles moet. Sociale contacten onderhouden, je best doen voor je carrière, nog even overwerken want het moet echt af. Zo kunnen we eindeloos doorgaan en dat doet de gemiddelde millennial dan ook. Met vaker dan eens een burn-out tot gevolg. Hoog tijd om hier wat aan te doen. In veel gevallen geldt als je lang wacht met ‘nee’ zeggen wordt het vanzelf een ‘ja’, omdat mensen wat van je verwachten als jij geen tegengas geeft.

Wat zou jij een ander adviseren in jou?

Ben eens wat liever voor jezelf. Niet door jezelf in plaats van twee stukjes chocolade een hele reep te gunnen maar door zelf de adviezen die jij aan een ander geeft eens op te volgen. Sta als jij ergens mee worstelt eens even stil bij hoe hoog je de lat legt. Zou je dat in dezelfde situatie ook van een ander verwachten? Doe eens wat jij vrienden, familie en collega’s adviseert. Je gelukkig voelen met jezelf begint met aardiger zijn voor jezelf. Leg die lat maar eens wat minder hoog! Start vandaag nog met je grenzen aangeven, precies zoals jij dat een ander zou adviseren. Al die ‘goede’ redenen waarom jij wel van alles moet kun je dus vanaf nu achterwege laten. Op zoek naar meer inspiratie? Luister na het lezen van dit artikel nog even deze podcast.

Zou je hier graag eens met iemand over in gesprek gaan over hoe je dat aanpakt? Dat kan tijdens een (online) koffiedate.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Volg jij jouw adviezen aan een ander zelf op?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.