Je bekijkt nu Sta eens stil bij wat je wel hebt

Sta eens stil bij wat je wel hebt

Stop met rennen, sta eens stil! We hebben altijd haast, vinden het nooit goed genoeg en we streven altijd naar meer, meer, meer. Pas als er iets vreselijks gebeurt, je raakt burn-out, depressief, er sterft iemand waar je veel om geeft of er breekt een pandemie uit dan pas lijken we even tot stilstand te komen. Dit mogen we vaker doen, veel vaker. Maar als jij nu op het punt aanbeland bent dat je de rust hebt gevonden of gedwongen bent even stil te staan, blijf even staan. Bedenk eens wat je allemaal wel hebt.

Sta even stil

De quote ‘stilstand is achteruitgang’ is zo diep geworteld dat we altijd maar door gaan. Regelmatig op ons tandvlees. Check je af en toe wel eens of je nog op koers ligt? Het zou zonde zijn als jij de benen onder de kont uit loopt op weg naar een eindbestemming waar je niet wilt zijn. We zijn de hele tijd maar druk in de weer om gelukkig te worden. Wat is dat eigenlijk? Ben je niet gewoon super gelukkig als je tevreden kunt zijn met wat je hebt? Als je kunt zien hoeveel rijkdom je eigenlijk bezit in plaats van altijd bezig te zijn met je honger naar meer? Er zijn zoveel dingen die ons eigenlijk heel erg gelukkig maken, maar we zijn ze zo normaal gaan vinden dat we het niet meer zien. Kijk eens om je heen en observeer wat maakt jouw eigenlijk gelukkig? Sta eens stil bij wat je wel hebt in plaats van wat je (nog) niet hebt. Stop met piekeren over de toekomst, ben eens in het nu.

Dit neem ik voor lief in het leven

Hieronder een lijstje met dingen die ik voor lief neem in het leven. Als het nog eens doorlees ben ik er eigenlijk super dankbaar voor dat me dit allemaal gegeven is.

  • Dat ik vanuit Utrecht over de linkerbaan naar Brabant kan rijden als ik zin heb om familie en vrienden te zien
  • Een goede band met mijn ouders en zus
  • Ik heb een gezond en sterk lichaam
  • Als ik wil kan ik dagelijks sporten om mijn lichaam fit te houden
  • Dat ik een auto heb om me te verplaatsen
  • In het weekend spontaan uit eten gaan als ik geen zin heb om te koken
  • Twee keer per jaar op vakantie gaan
  • Als ik een leuk rokje zie kan ik het gewoon kopen
  • Dat ik naar buiten kan gaan als de zon schijnt

En nu jij, aan de slag!

Er komen nu vast in je hoofd een aantal dingen op, maar als je begint met schrijven komt er nog veel meer. Je hoeft hier niet mee te wachten tot je in opperste feeststemming bent. Juist als je deze oefening doet als je dat niet bent zul je zien dat het je enorm kan opvrolijken. Al die ‘ja, maar…’ dingen die in je hoofd op komen die mag je voor nu even negeren. De kracht van deze schrijfoefening is dat je het onder elkaar ziet staan.Dat je ziet hoeveel moois je eigenlijk hebt in het leven. Neem een blaadje en een pen en begin te schrijven. Zet eens onder elkaar wat jij voor lief neemt, maar je eigenlijk diep in je hart heel erg dankbaar voor bent. Sta even stil bij wat je allemaal wel hebt. Niks is te gek, ga door tot je hoofd leeg is.

Ik zou het super leuk vinden als je me laat weten als je deze oefening hebt uitgevoerd en wat je eruit hebt gehaald voor jezelf.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn
Sta eens stil bij wat je wel hebt
Foto: Lonneke Noordeloos Fotografie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.