Je bekijkt nu 5 tips voor extra sportmotivatie

5 tips voor extra sportmotivatie

Ga jij vandaag naar de sportschool? Of gaan de volgende gedachten door jouw hoofd? De bank ligt zo lekker, het is donker, koud, te laat. Als je lang genoeg nadenkt over deze smoezen heb je de tijd verspilt, jezelf de hele dag in de weg gezeten en blijf je met een schuldgevoel (en een stuk chocolade) achter op de bank. De sportmotivatie ontbreekt. Raap jezelf bij elkaar, ga sporten en plof daarna met een voldaan gevoel op de bank.

Wat is de beste sportmotivatie?

Intrinsieke motivatie werkt het beste. Ik kan hier een hele pagina vol schrijven dat je van de bank af moet komen, maar jij moet er vanaf willen komen. Ik hoop dat jij met deze tips de motivatie in je om weet te zetten naar actie. Als je dat dan nog consistent vol weet te houden wordt het nog een succes ook!

 1. Plannen

  Leg per week vast wanneer je gaat trainen. Reserveer tijd in je agenda, het is een kwestie van prioriteiten stellen. Sporten verdient ook een plekje in je agenda. Hou je aan de planning en maak er routine van. Begin met trainingen overslaan dan is dat het begin van het einde.

 2. Investeer in jezelf

  Sporten is een investering in je lichaam. Mensen met een sterke core zullen minder snel last hebben van rugklachten. Regelmatig sporten zorgt ervoor dat je je fitter voelt waardoor je ook energie overhoudt andere dingen te ondernemen in plaats van lamlendig op de bank te ploffen na een werkdag. De tijd in de sportschool is een investering je krijgt er wat voor terug.

 3. Stel jezelf doelen

  Daarmee bedoel ik niet om er over een paar maanden zo bij te lopen als Doutzen, maar realistische doelen. Doelen die voor jou haalbaar zijn, maar waarvoor je jezelf wel uit moet blijven dagen. Denk niet te groot, iedere training het gewicht in je oefeningen verhogen of gewoon geen trainingen skippen ook een doel op zich.

 4. Volg mensen die je inspireren

  Je strakke billen posten op Instagram is populair. Het zien van iemand in een leuke sportbroek kan je zomaar op het idee brengen je eigen sportbroek uit de kast te trekken. Spiegel jezelf niet aan anderen, je zult nooit het lichaam van iemand anders krijgen, want jij bent en blijft jezelf. Er zijn wel veel mensen die een enorme portie positiviteit en motivatie posten, dus kijk niet alleen plaatjes lees ook de tekst.

 5. Maak progressie zichtbaar

  Het klinkt misschien belachelijk om foto’s te maken van jezelf, maar doe het! Maak foto’s van jezelf in ondergoed of badkleding. Voorkant, zijkant en achterkant, herhaal dit iedere maand. Sla ze natuurlijk in een goed beveiligde map op. Verwacht geen enorme transformatie in een maand, maar bekijk de verschillen over een paar maanden. Echt, er is geen betere sportmotivatie door te gaan dan je eigen progressie.

De laatste tip: laat je coachen door mij! Wil jij starten met jouw Personal Body Plan met mij als coach? Stuur me een berichtje dan stuur ik je een directe aanmeld link en kortingscode toe.

 

Liefs Hanneke

 

In de sportschool is het ook nooit saai, lees de tien dingen die mij verbazen in de sportschool.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Merel

  Hele fijne tips! Ik hoop dat je andere hiermee kan inspireren 🙂 Voor mij helpt het altijd om sporten als prioriteit te zien en dit dus ook zo in te plannen in mijn week. Geen smoesjes en ook gewoon een beetje consequent hierin zijn. Liefs, Merel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.