Je bekijkt nu 5 signalen dat je vaker moet ontspannen

5 signalen dat je vaker moet ontspannen

Is ontspannen in jouw leven synoniem aan tijdverspilling? Je verveelt je nooit, want jouw agenda is gevuld met werk, hobby en andere leuke sociale activiteiten. Je krijgt energie van wat je doet, dus waarom zou je je tijd verdoen met lummelen?! Herken jij de onderstaande signalen?

 1. Je bent prikkelbaar

  De mensen die je het meest lief hebt zouden je toch wel moeten begrijpen, je feilloos aan moeten voelen. Je bent gehaast er worden voor je gevoel duizend zinloze vragen aan je gesteld, dan ben je soms net een tikkeltje aangebrand. Je bedoelt het niet zo, dat snappen ze vast ook wel, want ze kennen je inmiddels. Toch?!

 2. Je kunt je bed niet uit

  Opstaan betekent snoozen. Het kost je enorm veel energie om ’s ochtends je bed weer uit te komen. Niet dat je geen zin hebt in deze dag, maar je bent gewoon nog niet uitgerust. Oké, over vijf minuten sta je echt op.

 3. Je hoofd is als een zeef

  De hele dag komen er dingen in je hoofd op die je niet mag vergeten. Moet je iets echt onthouden, dan zet je het in je agenda. Met een alarm! Na je haastige rondje supermarkt kom je thuis zonder de tandpasta. Dat was juist hetgene waar je zojuist voor naar de supermarkt ging. De tandarts zou je ook nog bellen. Helaas is het nu alweer 18.00u geweest. Herkenbaar?

 4. Je to-do-list is oneindig

  Er zijn zoveel dingen die je nog eens zou moeten doen. Dan hebben we het niet eens over de waste of time activiteiten zoals keukenkastjes van binnen poetsen. Naar de was opruimen, boodschappen doen, je pensioenadministratie, een factuur in sturen aan de zorgverzekeraar, een muurtje schilderen, die oude schoolvriendin weer eens zien. Wanneer doen andere mensen dit allemaal?

 5. Je krijgt de kriebels zodra je stil zit

  Dan is het moment daar, je zit alleen op de bank met een kopje thee. Even ontspannen! Je slaat een boek open, staat weer op om toch een koekje te pakken. Gaat terug op de bank zitten, checkt je Instagram. Zet de tv aan, zapt alle zenders langs. Stuurt in tussentijd een berichtje of een vriendin tijd heeft wat te gaat drinken samen. Ja, je begeeft je naar de slaapkamer om even wat anders aan te trekken. Dat boek, dat komt een andere keer wel.

Herken jij je in bovenstaande punten? Vooral in punt vijf, het rusteloze gevoel wat opkomt zodra je stil gaat zitten. Juist dan is het belangrijk terug te gaan zitten op de bank, even niks te doen. Probeer te ontspannen. Het klinkt enorm nutteloos, want in die tijd had je zoveel andere dingen kunnen doen. Dat is het zeker niet! Deze tijd heeft je hoofd nodig om alle indrukken van de dag te verwerken. Dit is iets wat we enorm onderschatten, waardoor steeds vaker last hebben van stress gerelateerde klachten.

Lukt het jou om op de bank te liggen en helemaal niks te doen en zen te worden?

 

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

5 signalen dat je vaker moet ontspannen

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. ria

  vandaag ‘toevallig’ je blog ontdekt, erg leuk geschreven en heel herkenbaar, maar hoe verander ik dat gedrag

  1. Hanneke Kuipers

   Wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden! Ontspannen kan best lastig zijn, ik ben zelf ook nog steeds geen pro. Maar ik probeer tijd in mijn agenda vrij te houden en dat dan vervolgens ook niet te vullen met alle was die er nog ligt e.d. Het blijft een uitdaging, maar ik heb gemerkt dat het je wel enorm goed kan doen!

 2. Sanne

  Zo waar! Heel belangrijk dat je op zijn tijd gas terug neemt.

  1. Hanneke Kuipers

   Wat leuk dat je mijn artikel hebt gelezen. Helaas was ik wat te laat met werkelijk gas terug nemen en was dit artikel een duidelijk voorteken voor de burn-out die om de hoek op me stond te wachten. Een lastige periode, maar zeker een wijze les. Ik hoop dat ik met dit artikel anderen in ieder geval wel kan inspireren dat af en toe wat minder hard ook zo gek nog niet is!

 3. Ik weet hoe belangrijk het is om op tijd gas terug te nemen en te ontspannen. Toch vind ik het heel lastig om écht te ontspannen. Zoals je in het artikel beschrijft denk ik altijd, ik had dit uur zoveel nuttiger kunnen besteden.

  1. Hanneke Kuipers

   Vandaag was ik een dagje naar de sauna, dat helpt me enorm als het even niet zo goed lukt. Even geen telefoon alleen een boekje en lekker liggen, heerlijk. Ik snap helemaal wat je bedoelt, maar meestal brengt even ontspannen juist weer nieuwe energie en echt goede ideeën!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.