Je bekijkt nu Mijn 5 favoriete millennial boeken

Mijn 5 favoriete millennial boeken

De millennial een hele generatie die allerlei specifieke kenmerken en struggles heeft. Ik ben zelf zo’n typische millennial die driftig op zoek was naar een talent, probeert een hele hoop ballen hoog te houden en zichzelf uiteindelijk een burn-out in werkte. We zijn een leergierige generatie die ervan houdt om ons brein te prikkelen. We zijn continue op zoek naar tips en inspiratie. Daarnaast hebben we soms het idee dat we alleen zijn met onze problemen, maar het is ook heerlijk te lezen dat andere mensen eigenlijk ook maar wat doen. Dat is dan ook de reden waarom ik mijn 5 favoriete millennial boeken met je deel.

Mijn top 5 millennial boeken

Zeik niet zo

Het echte leven van de millennial – door: Anouk Kemper, Lianne Marije Sanders & Suzette Hermsen

Dit boek begint al briljant. Het begin gaat over alles wat je dacht te hebben rond je dertigste en wat je in werkelijkheid hebt. Ja, dat is in de meeste gevallen een beroerd verschil. Het is zo enorm herkenbaar en met heel veel humor geschreven. Dit boek stipt alle onderwerpen aan waar je als millennial tegenaan loopt, maar dan wel met een flinke portie zelfspot en en humor van de schrijfsters.

Lekker laten lullen

En dan ben je dertig – door: Lianne Marije Sanders & Suzette Hermsen

Het vervolg op het eerste boek mag in dit rijtje ook niet ontbreken. Als je dan ineens dertig bent, blinde paniek. Want je leven loopt niet op schema. Je had verwacht huisje boompje, beestje alles op orde te hebben maar niks is minder waar. Ben je er eigenlijk ook wel aan toe? Of alleen omdat dit het schema van leven in de maatschappij is. Blijf rustig ademen als jij ook stress krijgt van die big 3-0 en lees dit boek.

Ginny werkt

De jobguide voor jouw droombaan – door: Ginny Ramkisoen

We doen alsof het hebben van een droombaan heel normaal is, maar wat is dat nou eigenlijk? Er zijn zo veel mensen die iets doen waar hun hart eigenlijk helemaal niet sneller van gaat kloppen. Uiteindelijk kost iets doen waar je niet heel blij van wordt enorm veel energie en kan het zelfs leiden tot een burn-out, die onder de millennial ook nogal eens voorkomt. Ginny geeft je in dit boek handige tips hoe jij erachter kunt komen wat je echt wilt en hoe je die beoogde droombaan dan ook gaat vinden. Dit is kort samengevat waar dit boek over gaat, wil je meer weten? Lees dan mijn review.

Fokking druk

Het ultieme anti-stress boek – door: Thijs Launspach

We hebben het allemaal maar mega druk, met carrière maken, sociale contacten onderhouden, een Instagrammable huis onderhouden en vooral met voldoen aan de norm. Dit boek gaat over waarom de millennial zo druk is, FOMO en vooral ook wat we er tegen kunnen doen. De ondertitel van dit boek is het ultieme anti-stress boek, dat zegt genoeg. Dit heb je nodig!

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.

Een inspirerende gids om ook jezelf te worden. – door Judith Noordzij

Deze laatste is mijn ultieme favoriet! Dit boek stipt alle onderwerpen aan waar je maar tegenaan kunt lopen. Prestatiedruk, burn-out, HSP en de vraag wie ben je nou eigenlijk? Het boek van Judith zet je aan het denken, op een positieve manier. Het leest lekker en zware onderwerpen worden gerelativeerd en gebracht met humor. Mijn moeder en vriendinnen heb ik dit boeken weten te verkopen, maar ook lezers door er een review over te schrijven. Als iemand op een festival naar je toe komt en zegt ‘ik heb het boek van Judith gekocht na het lezen van jouw review en er zo veel van geleerd’ dat zegt toch alles over wat dit boek te weeg brengt.

Heb jij nog millennial boeken die ik echt niet mag missen? Laat het me weten in een reactie.

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Mijn 5 favoriete millennial boeken

 

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.