Je bekijkt nu 5 ontspannen activiteiten om thuis te doen

5 ontspannen activiteiten om thuis te doen

Als je een heel weekend thuis doorbrengt, wat moet je dan toch doen? Er genoeg ontspannen activiteiten om thuis te doen te bedenken. Ik geef je er vijf ter inspiratie. Wil je echt in ontspanning komen en niet het hele weekend wilt blijven rond rennen zonder rust in je kont? Dan is de eerste stap het wegleggen van je telefoon. Multitasken bestaat niet, dit zorgt alleen maar voor onrust. Zorg ervoor dat jij met je volle aandacht bij de activiteit bent die je gaat ondernemen.

Ontspannen activiteiten om thuis te doen

Als je thuis bent is het verleidelijk aan de gang te blijven met allerlei dingen. Natuurlijk is het super fijn als de klusjes die al eeuwen blijven liggen ook eens afgevinkt worden, dat geeft voldoening. Echter is het niet onbelangrijk als je thuis bent ook tijd voor jezelf en voor elkaar te maken. Te investeren in echt even in het moment zijn en te om te ontspannen. Het is heel goed voor je om met regelmaat niks te doen. Ben je daar nou niet zo goed in? Dan heb ik een lijstje voor je gemaakt met activiteiten die ook heel ontspannend werken.

1. Speel een gezelschapsspel

Hoe ontspannen het is ligt er natuurlijk een beetje aan hoe fanatiek je bent en hoe spannend het spel is wat je wilt gaan doen. Er zijn een hoop bordspellen waar je meerdere spelers voor nodig hebt. Super gezellig, maar een huis vol bezoek vind ik niet altijd even ontspannen. Ook als je met z’n tweeën thuis bent kun je hele leuke spellen doen. Leuke spellen om samen te doen zijn bijvoorbeeld yathzee, Koehandel Master kaartspel of regenwormen.

2. Creëer je eigen home spa

Neem de tijd voor jezelf en om lekker te tutten in de badkamer. Ook als je geen bad in huis hebt kun je een eigen home spa maken. Maak het gezellig in huis/in de badkamer en steek wat kaarsjes aan. Trek je badjas aan en zet voor jezelf een flinke kop kruidenthee. Neem een gezichtsmaskertje, maak een lekker warm voetenbadje. Woon je samen? Trakteer elkaar op een massage en sluit af met een lekker uitgebreide warme douche. Je kunt nu helemaal zen op de bank of in je bed ploffen.

Beter slapen door een goed avondritueel

3. Maak een legpuzzel

Als je aan het puzzelen bent dan ben je met je handen bezig. Met je handen bezig zijn is een hele goede manier om uit je hoofd te komen. Nog een voordeeltje, je kunt tijdens het puzzelen niet op je telefoon kijken. Je krijgt daardoor niet eindeloos extra veel prikkels binnen, waardoor jij je in no time meer ontspannen voelt. Gratis tipje van mij, neem nou niet zo’n mega goedkope puzzel. Dan heb je 300 stukjes aan blauwe lucht zonder verder enige details, dat is echt een onmogelijke opgave en leidt eerder tot frustratie dan tot ontspanning. De puzzels van Jan van Haasteren met lekker veel details zijn echt mijn favoriet.

4. Doe een online lesje yoga

Als je denkt dat yoga zweverig is en alleen voor flexibele slanke dames is, dat is absoluut een vooroordeel. Je kunt ook denken dat jij dat als houten klaas niet kan, maar je weet het niet tot je het hebt geprobeerd. Yoga draait niet om het leveren van een prestatie en er kijkt niemand hoe jij erbij ligt/hangt/staat. Het helpt je om soepel te worden, om je hoofd te komen en rust te vinden in je lijf. Je voelt met regelmaat een flinke stretch in je lichaam die op het randje is van fijn en pijn. Dit zorgt ervoor dat je uit je hoofd komt en jij je na een yoga sessie voldaan en heerlijk ontspannen voelt. Deze video is echt een aanrader, laagdrempelig en totaal niet zweverig.

5. Duik de keuken in en bak iets lekkers

Ga op zoek naar een lekker recept en duik vervolgens de keuken in. Koken en bakken is ook een manier waarop je met je handen bezig bent en dus uit je hoofd komt. Je hoeft helemaal niks ingewikkelds te maken, maar neem even de tijd om iets uit te kiezen wat je gaat maken en om daadwerkelijk in de keuken aan de slag te gaan. Gun het jezelf om te vertragen en om lekker in de keuken bezig te zijn, met natuurlijk een heerlijke beloning bij de koffie of thee.

Wat zijn jouw favoriete ontspannen activiteiten om thuis te doen?

Liefs Hanneke

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn

Ontspannen activiteiten om thuis te doen

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Zoewiezoe

    Dit herinnert me eraan dat ik echt echt echt een puzzelmat moet halen xD.
    Er roepen minstens 10 Jan van Haasteren puzzels al maanden mijn naam ??

    1. Hanneke Kuipers

      Ja echt ideaal, want dan kun je de troep ook weer opruimen. Begin met eentje je bent wel even zoet haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.